Hva er forskjellen mellom e-handel og e-handel?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mens e-handel og e-handel er begge måter å gjøre forretninger på, er betingelsene ikke utvekslingsbare, men refererer i stedet til forskjellige grader av en lignende praksis. E-handel, jo lettere forstått, refererer til rike av forretningstransaksjoner på Internett, mens e-business, et mer komplekst uttrykk, beskriver nettbaserte praksis som en bedrift integrerer i en rekke funksjoner.

Teknologi

Både e-handel og e-handel stole på Internett for å nå sine mål. Bedriftseiere setter opp e-handel og e-handelssystemer via stasjonære og mobile enheter, ved hjelp av grunnleggende begreper for datahåndtering og sikkerhet, inkludert servere, systemadministrasjon og eldre systemer.

Utseende

E-handel fokuserer på utseende mye mer enn e-business. E-handel er først og fremst opptatt av transaksjoner, ikke bare hos kunder, men også med nettleverandører og distributører. E-business applikasjoner streber etter å gi en god ide om sitt firma, og fremme verdiene de bruker til å markedsføre sin virksomhet. Som et resultat er e-handel mye mer opptatt av brukergrensesnitt og annonsering enn e-business.

Forretningsmodeller

E-handel krever vanligvis en ny eller ytterligere forretningsmodell for å regulere salg og tjenester på Internett. Denne nye modellen må inneholde ulike metoder for annonsering, systemadministrasjon, sikkerhet, markedsføring og kostnadene ved å opprettholde en nettside for forretningstransaksjoner. E-business, mens den kan bruke e-handelsstrategier, har en tendens til å påvirke den eksisterende forretningsmodellen grundigere og gjenoppfinne eldre prosesser.

Intern styring

Mens e-handel er mer opptatt av de eksterne funksjonene og utseendet av virksomheten, er e-handel bekymret for den indre driften av selskapet selv. E-business arbeider for å søke online løsninger på lønn, menneskelige ressurser, intern dataadministrasjon og andre systemer som kunden kanskje ikke ser, men påvirker alle deler av virksomheten.

Fordeler

Fordelene ved e-handel er for det meste markedsorientert. Det tillater bedrifter å nå markeder som de ikke kunne få tilgang til før, og vise et nytt, oppdatert ansikt for selskapet som kan tiltrekke potensielle kunder. Den største fordelen med e-business, derimot, er effektivitet. Mens e-business strategier tar lengre tid å inkorporere og ofte er dyrere, skaper de en mer flytende, dynamisk og effektiv forretningsmodell enn før, og øker overordnet overskudd og vekst.