Byråteori vs regnskapsteori

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selskaper, spesielt selskaper, har en rekke relasjoner med både harmoniske og konkurrerende interesser. Eiere og interessenter i et selskap er avhengige av ledere og ledere - også kjent som agenter - for å se at deres interesser blir servert. Byråteori fokuserer på innholdet av interessent-agent-relasjoner, inkludert hvor de er effektive og hvor potensielle interessekonflikter og etikk ligger. Regnskapsteori, derimot, er et system av prinsipper, regler og forutsetninger som styrer regnskapsbransjen. Selv om enkelte aspekter av regnskapsteori handler om hvordan man skal betjene kunder og eiere, har det lite felles med byråsteori.

Byråteori

Byråteori holder fast at eiere eller aksjonærer ansetter ledere, ledere og ansatte for å betjene sine interesser. I hovedsak delegerer eiere en viss grad av kontroll og retning over selskapets virksomhet til agenter hvis arbeid er dedikert til selskapets suksess, som ofte defineres som maksimering av overskudd. Eiere prøver å tilpasse sine interesser med topplederes interesser gjennom høy lønn, bonuser, fortjeneste deling, aksjeopsjoner og andre insentiver. Imidlertid sier byråsteorien at det alltid er noen konflikt mellom en agents personlige interesser og de av prinsippene hennes.

Gjeldsholdere

Selv om noen teoretikere er uenige om gjeldsholdere teller som hovedpersoner, anerkjenner de fleste definisjoner av byråsteori at gjeldshavere er interessenter, hvis interesser noen ganger er i strid med aksjonærene - og derfor også agenter. Gjeldsinnehavere vil vanligvis at selskapene skal tilbakebetale gjeld fullt og så raskt som mulig. De tror at fortjeneste og suksesser bør gå til å betjene gjeld før et selskap driver nye risikoer og aggressiv vekst. Men aksjonærene bryr seg mest om fortjeneste og bestrebelser som vil fremme selskapets suksess. Dette kan skape en konflikt mellom to økonomisk interesserte, som til tider setter agenter i midten.

Regnskapsteori

Loyola University lærer sine regnskapsmessige studenter at regnskapsteori er "et sett med konsepter og forutsetninger og relaterte prinsipper som forklarer og veileder revisors handlinger for å identifisere, måle og kommunisere økonomisk informasjon." I sannhet er regnskapsteori ikke et unikt forent prinsipp eller en kort samling av dem - men et stort sett med lover, regler, prinsipper, antagelser og praksis som har blitt standarden for finansiell rapportering både i USA og globalt. Disse inkluderer konsepter av etikk og nøyaktighet som trengs for å produsere ærlige dokumenter som gjenspeiler den økonomiske statusen til organisasjoner og enkeltpersoner.

Elements

Forretnings- og regnskapsledere og eksperter plasserer konseptuelle rammer, regnskapslovgivning, konsepter, verdsettelsesmodeller, hypoteser og teorier under paraplyen av regnskapsteori. Fordi regnskap er mer en praksis enn en vitenskap, endrer elementene i regnskapsteori og tilpasser seg tidens behov og omstendigheter. Regnskapsførere må derfor ta opplæringskurs for å holde seg oppdatert og sikre at de utfører sine jobber i samsvar med juridiske og samfunnsmessige mandater.