New York State Laws on verbal trakassering på jobb

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Verbal chikane på jobben er ubehagelig og gjør vondt i arbeidspersonell produktivitet og moral. I tillegg, hvis trakassering er på grunn av en ansattes rase, religion, sex, alder, funksjonshemming eller seksuell orientering, kan det også bryte loven. Arbeidsgivere har et ansvar for å forhindre og rette opp trakasserier på arbeidsplassen, og unnlatelse av dette kan gi offeret rett til monetære skader. Videre kan forfølgere av trakassering bli straffet for kriminelt misbruk i delstaten New York.

Antidiskrimineringsloven

Det er ulovlig, ifølge New York statsloven, at en arbeidsgiver tillater en ansatt å bli utsatt for diskriminerende verbal trakassering dersom det er sterkt nok til å skape et fiendtlig arbeidsmiljø. Noen få nedsettende kommentarer kan ikke være tilstrekkelig til å etablere et krav om verbal trakassering. I stedet krever loven at arbeidstakeren demonstrerer at verbal trakassering var så alvorlig eller gjennomgripende at det fundamentalt endret vilkårene for arbeidstakerens arbeidsplass.

Trakassering i første grad

New York State straffelov gjør det til en klasse B misdemeanor for en person å gjentatte ganger trakassere en annen person ved å engasjere seg i atferd som gjør henne redd for skade. I straffelovgivningen kan en ansatt kunne ta straffesaker mot en kollega eller veileder dersom verbal trakassering gjentas og truer vold. Skadelideren kan være skyldig hvis han direkte truer fysisk skade eller gjør andre trusler som med rimelighet fører offeret til å tro at fysisk skade er nært forestående.

Trakassering i andre grad

En person begår trakassering i andre grad hvis hennes uttalelser er ment å skade eller irritere offeret, og utsagnene er helt ulovlige.For eksempel, hvis en kollega følger en medarbeider rundt kontoret og gjentager gjentatte ganger individet om sin vekt til det punktet at medarbeiderne er agitert og bekymret og bekymret for hans velvære, så kan skadelideren være skyldig i trakassering i andre grad. Trakassering i annen grad betraktes som et brudd på hvilket en henvisning er utstedt; det er ikke en misdemeanor eller en forbrytelse.

Forverret trakassering

New York straffelov gir bedre straff for personer som tar del i enten første eller andre grad trakassering dersom det skjer ved bruk av en telefon eller om det er motivert av offerets rase, kjønn, religion, nasjonal opprinnelse, alder eller seksuell orientering. Forverret trakassering i første grad er en klasse A-misdemeanor og annen grad utbredt trakassering er en klasse E-misdemeanor.

Anbefalt