Fordeler og ulemper med selskapets retningslinjer og prosedyrer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedriftspolitikk og prosedyrer skisserer måten virksomheten foregår i den organisasjonen, og gir retningslinjer for både ansatte og ledere. Retningslinjer og prosedyrer er vanligvis bundet til ansattes håndbøker for effektiv referanse. Etablere klare retningslinjer og prosedyrer kan hjelpe bedrifter med jevn og effektiv vekst, men det er ulemper å bygge disse retningslinjene inn i bedriftens infrastruktur.

Pro: Ansvarsfraskrivelse

Installere og håndheve retningslinjer og prosedyrer kan bidra til å forhindre juridiske problemer, inkludert complianceproblemer, som begrenser selskapets ansvar. Ved å skissere og håndheve selskapets retningslinjer knyttet til overholdelse av regjeringens standarder, er det mer sannsynlig at ansatte vil overholde juridiske begrensninger knyttet til firmaet ditt, siden de er innlemmet i infrastrukturen din.

Dokumenterte retningslinjer og prosedyrer bidrar også til å beskytte firmaet mot ansvar i retten, siden formalisering og håndheving av disse selskapsreglene viser at virksomheten din har gjort en innsats for å forhindre negative hendelser som seksuell trakassering eller ulykker relatert til arbeidstakeres rusmisbruk på arbeidsplassen.

Pro: Profesjonalitet

En annen fordel med å skape selskapets retningslinjer og prosedyrer er profesjonalitet.Kodifisere potensielt kontroversielle arbeidsrelaterte emner, som disiplinære prosedyrer, øker konsistensen og reduserer sjansene for urettferdig ansattes behandling. Å drive et rettferdig, konsistent selskap bidrar til å tiltrekke seg kvalitetsarbeidere og bygger et positivt rykte for profesjonalitet i bransjen og samfunnet. Du er også mindre sannsynlig å løpe i regjeringens overholdelse, noe som gir troverdighet, sikkerhet og profesjonalitet til forretningsområdet. Dine ansatte er mer sannsynlig å oppfylle dine forventninger med klart avgrensede prosesser, forventninger og konsekvenser.

Con: Investering

Selv om etablering av retningslinjer og prosedyrer har klare fordeler for virksomheten din, er det ulemper forbundet med å innføre disse elementene. Forskning, skriving, innlemming og håndheving av selskapets retningslinjer og prosedyrer tar tid og penger. Du må ansette noen til å utvikle disse retningslinjene, eller overlate dette ansvaret til pålitelige ledere og administratorer. Hver komponent må undersøkes for å sikre at ingenting motsetter eksisterende føderale, statlige og lokale lover som styrer arbeidstakerrettigheter, helsekoder og sikkerhetsregler. Over tid må retningslinjer og prosedyrer vurderes og evalueres for effektivitet, da ineffektive prosedyrer kan hindre selskapets vekst. De må også revideres og oppdateres med jevne mellomrom.

Con: Begrensninger

Å ha retningslinjer og prosedyrer på plass begrenser selskapets evne til å ta raske beslutninger, skifte strategier, foreta kampanjer eller brann ineffektive arbeidere siden disse prosessene er formalisert. Mindre oppstartsselskaper har en tendens til å være mer skikkelig og i stand til å gjøre mer effektive strategiske endringer, siden de er mindre belagt av etablerte retningslinjer. Politikk og prosedyrer begrenser selskapets selvstyre, siden deres formål er å etablere prosesser som fraråder spontane handlinger og beslutninger.