Hva er kjennetegnene til kundeserviceorienterte arbeidere?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kundeserviceorienterte arbeidere hjelper bedrifter ved å gi varm, ekte omsorg for klienter for å løse tvister, tilby tjenester, svare på spørsmål og sikre kundetilfredshet. Når du intervjuer kandidater for kundeservicerelaterte jobber, hjelper det å forstå noen av personlighetskarakteristikkene til arbeidere som utmerker seg i disse stillingene. Spørende arbeiderkandidater for eksempler på hvordan de oppfyller disse ønskede egenskapene, kan være et effektivt screeningsverktøy.

Hjelpsom

Noen arbeidstakere er motivert av bunnlinjen, og ser samspill med kunder som en forstyrrelse fra å oppnå andre mål, for eksempel arkiveringsrapporter, lossing av varer eller rallysalg. Kundeserviceorienterte arbeidere har en felles egenskap ved at de er naturlig hjelpsomme mennesker; De har ikke noe imot å ta tid til å hjelpe en annen person, enten det er klient, medarbeider eller fullstendig fremmed, for å lette belastningen. I intervjuer, spør kandidater om eksempler på når de gikk ut av deres måte å hjelpe noen.

hensyns~~POS=TRUNC

Kundeserviceorienterte arbeidstakere er også hensynsfull. Kunder setter pris på gode manerer, enten det gjelder åpning av dører, opprettholde øyekontakt gjennom samtalen, begynnende samtaler med en hyggelig hilsen og unngå å forstyrre når kundene snakker. I løpet av intervjuet overvåker potensielle arbeidstakere deres evne til å opprettholde høflig samtale uten å forstyrre. Søkere kan også vise hensyn ved aktivt å lytte; Eksempler inkluderer å nippe, vippe hodet for å demonstrere interesse og gjentatte setninger for å bekrefte forståelsen.

Kooperativ

Et annet kjennetegn ved kundeserviceorienterte arbeidere er samarbeid. Samarbeidspersonell er i stand til å legge til side ego og personlige prioriteringer for å generere løsninger som fungerer for alle involverte. I stedet for å nærme seg kundeproblemer og klager med en kampstilling, samarbeider samarbeidspartnere ved å lytte, identifisere kundemål og arbeide for å hjelpe dem med å møte dem. Be kandidatene om å gi et eksempel på hvordan de har samarbeidet med en kollega eller klient tidligere for å oppnå ønskede mål.

kommunikativ

En av de viktigste egenskapene for kundeserviceorienterte arbeidstakere ligger i kommunikasjonsevner. Kommunikasjon sammenblander flere av de nevnte egenskapene for å presentere en generell evne til å kommunisere positivt med kundene. Kommunikasjonsevner inkluderer aktiv lytting, ikke-verbale egenskaper, inkludert øyekontakt og vennlig oppførsel, og evne til å tydelig formulere alternativer og informasjon til kunder. Å observere og lytte til søkere gjennom hele intervjuet vil gi deg en følelse av om kandidatene er dyktige kommunikatorer.

Problemløser

Kunder samhandler med bedrifter fordi de har noen form for unmet behov. De kan ha behov for butikkskilt som er designet, deres negler malte, en million dollar avtale forhandlet eller deres kredittkort rente justert. Kompetente kundeserviceorienterte arbeidere er problemløsere som raskt kan identifisere og foreslå praktiske løsninger for kundenes behov. I løpet av intervjuet, spør kandidatene om å snakke om en tid de løste et problem med kundeservice eller presentere dem med et teoretisk arbeidsplass-dilemma og be dem om deres foreslåtte løsning.

Organisert

Kundeserviceorienterte arbeidstakere deler også karakteristikken ved organisasjonen. Til tross for deres engasjement for kvalitetskundeservice, må ansatte ha tidsstyringsferdigheter for å kunne jonglere flere klientbehov samtidig. For eksempel kan en server server gi fire-stjerners service til ett bord på bekostning av å ignorere andre tabeller. Siden en bedrift må holde alle kundene fornøyd, spør potensielle hyrer hvordan de planlegger å håndtere flere kundeservice krav.