Betydningen av summativ vurdering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

På utsiden kan evalueringsprosessen virke som noe annet enn å tildele en poengsum, men til evaluatoren er prosessen betydelig mer komplisert. Alle evalueringer kan deles inn i to typer - summative og formative. Formative vurderinger er vurderinger som skjer i løpet av leksjonene, mens summative vurderinger er de som finner sted når leksjonene har avsluttet. Summative vurderinger er svært viktige, da de gir evaluatorer med utvalg av nyttig informasjon.

Bestemme Mastery

Hovedformålet med en summativ evaluering er å sikre at enkeltpersoner har mestret den aktuelle ferdigheten. Når elevene har det bra på denne vurderingen, har lærerne bevis på at de faktisk vet det lærte materialet. Uten denne vurderingen kan læreren bare gjette om nivået av studentforståelse.

Rangeringskunnskap

I faglige omgivelser er det ofte nødvendig å rangere studentferdighet. Summative vurderinger gir et enkelt middel til å gjøre dette. Ved å rangere studenter basert på summative vurderingspoeng, kan lærerne skape en rekke studentferdigheter, bedre rangering av studenter basert på evnen til fremtidige leksjoner.

Slutt mål

I mangel av summativ evaluering har studentene ingenting som de jobber med. Når summative evalueringer er på plass, kan lærere lage leksjoner som bygger opp mot disse endelige vurderingene, slik at elevene ser at deres innsats har et sluttpunkt og gir dem litt motivasjon til å fortsette å streve etter å forstå.

Evalueringsinstruksjon

I noen tilfeller brukes summative vurderinger for å evaluere instruktører. Når elevene fullfører sine kurs ved å ta en standardisert summativ vurdering, kan administratorer bruke disse evalueringene til å rangere ikke bare elever, men også lærere som er underlagt å undervise dem. Hvis en lærerklasse utfører betydelig verre på disse vurderingene enn en annen, kan administrasjonen konkludere med at denne læreren ikke er like effektiv som hennes kollega.

Dømmer Program Verdi

Disse endpoeng vurderingene kan også brukes til å bestemme verdien av programmet som helhet. Hvis et program tar sikte på å forberede studentene til en bestemt prøve, som for eksempel en profesjonell sertifiseringseksamen, kan antall studenter som bestått denne eksamenen bli sett på som et bevis på programets suksess eller fiasko.