Administrasjonskontroll sjekkliste

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Internrevisjon er en viktig del av forretningsvirksomheten. Institutt for internrevisorer definerer dem som en evalueringsfunksjon som undersøker kjerneaktiviteter i en bedriftsorganisasjon. Administrasjons revisjons sjekklister dekker høyrisiko-forretningsmessige elementer som er kritiske for strategiske mål. Etter en undersøkelse av din spesifikke forretningsdrift, er det best å ramme innvendige revisjons sjekkliste spørsmål, slik at bekreftende svar indikerer at det ikke finnes noen problemer.

Ledelsesrevisjon

Checklister for interne ledelsesrevisjoner bør evaluere saker som grunnplanlegging, personell, salg, markedsføring, reklame og kampanjer. Grunnplanlegging inkluderer tilstedeværelse av en klar oppgaveoppgave; årlig budsjett; prispolitikk; og skriftlig virksomhet, markedsføring og salg planer. Personale revisjons kontroller vurdere om arbeidsgiverens forventninger er tydelig kommunisert, for eksempel gjennom en arbeidstakerhåndbok og individuelle stillingsbeskrivelser. Gjennomgå standard prosedyrer som brukes for planlegging for å evaluere for effektivitet. Checklister kan også inkludere å vurdere om det finnes tiltak for å kontrollere bemanningsforhold som ytelseskvalitet, unexcused fravær og tyveri.

Operasjonskontroll

Forretningsproduksjonsspørsmål behandles i en revisjonsoperasjon. Leverandørforhold kan vurderes for å evaluere lagerstyring, samt leverings- og betalingssystemer. Kontroller beholdningen mot benchmark kvalitetskontrollstandarder. Se etter beredskapsplaner som identifiserer alternative kilder for nødvendige materialer. Sørg for overholdelse av regelverksstandarder, som Arbeids- og helsedirektoratet, eller OSHA. Dette kan vurderes mot dokumenterte sikkerhetsregistre og ulykkesrapporter.

Finansielle revisjoner

Kritiske problemer som kan vurderes i en intern finansiell revisjon inkluderer generelle bokføring og regnskapsmessig praksis. Gjennomgå nåværende inntekts- og kostnadsoppgjør for nøyaktighet. Vurder statusen for tilbakebetaling historie for virksomheten lån. Se gjennom selskapets kreditt- og innkrevingspolicy. Bestem om bankoppgjørene forener og at kontantstrømmen er tilstrekkelig basert på prosjektbehov. Betalingsautorisasjoner bør vurderes for å unngå svindel. Gjennomgå systemer for innskudd for føderal kildeskatt og sosial sikkerhetskatt. Årlige økonomiske revisjoner bør også sikre at selvangivelser blir innlevert i tide. Offentlige selskaper kan også ha ytterligere krav til finansiell rapportering som bør vurderes, slik som overholdelse av føderale forskrifter som Sarbanes-Oxley Act. Juridisk rådgiver kan bli pålagt å gjennomgå alle lovkrav.

Systemrevisjoner

Identifiser alle kjernevirksomhetssystemene på tvers av organisasjonen din, samt hvordan de er sammenkoblet, når du utvikler interne systemrevisjoner. Datamaskin og automatiserte systemer som måler og overvåker aktiviteter, bør kontrolleres. Gjennomgå systemvedlikeholdslogger for å avgjøre om hyppigere kontroller rutinemessig er dokumentert. Operasjonsmanualer bør finnes for alt utstyr. Ta kontakt med veiledere for å sikre at håndbøkene svarer på alle spørsmål, eller om det er behov for videreopplæring eller teknologiske oppgraderinger.

Anbefalt