Hva er forskjellene mellom en konsolidert balanse og en kondensert balanse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En konsolidert balanse og en kondensert balanse gir både oversikt over selskapets finansielle stilling. Utover det er de imidlertid ganske forskjellige. En konsolidert balanse gir informasjon om et selskap og alle dets datterselskaper i et enkelt dokument. Et kondensert ark koker all balanseinformasjon ned til noen linjer.

Balansen

Et av de grunnleggende regnskapene til enhver bedrift, balansen, fungerer som et øyeblikksbilde av virksomheten. Den består av tre deler: eiendeler, gjeld og egenkapital. Eiendeler er de tingene selskapet eier. Forpliktelser er selskapets gjeld og andre økonomiske forpliktelser. Egenkapital er eiers eierandel i selskapet. Verdien av eiendelene i balansen er alltid lik totalverdien av forpliktelsene og egenkapitalen. Derfor kalles det en balanse.

Konsoliderte uttalelser

Bedrifter kjøper andre selskaper hele tiden, og morselskapene forlater ofte sine datterselskaper mer eller mindre intakt, slik at de kan fortsette å fungere som separate enheter. Imidlertid krever verdipapirreguleringer og regnskapsregler at morselskaper skal utarbeide konsernregnskap. Konsoliderte uttalelser presenterer morselskapets og alle dets datterselskaps finansielle opplysninger sammen som om de var en enkelt, fullt integrert enhet.

Konsolidert balanse

En konsolidert balanse kombinerer eiendelene til morselskapet og alle dets datterselskaper i en singe "eiendeler" -seksjon. Det gjør det samme med forpliktelsen til morselskapet og datterselskapene. Egenkapitaldelen i en konsolidert balanse representerer generelt eiers eierandel i morselskapet. Foreldre er eier av datterselskapene, slik egenkapital i datterselskapene reflekteres automatisk i morselskapets egenkapital.

Kondensert balanse

En kondensert balanse reduserer informasjonen fra en standardbalanse til noen linjer. For eksempel er aktivitetsdelen av en typisk balanse delt inn i nåværende og langsiktige eiendeler. Omløpsmidler inkluderer kontanter, kundefordringer, varelager, verdipapirer tilgjengelig for salg og forskuddsbetalte kostnader. Langsiktige eiendeler inkluderer eiendom, utstyr, immaterielle eiendeler og langsiktige eiendeler. En standardbalanse vil liste alle disse, linje for linje, i aktivitetsdelen. En kondensert balanse kan bare ha tre linjer: omløpsmidler, langsiktige eiendeler og totalkapital. Målet er å presentere kun de viktigste tallene og gjøre dem fordøyelige i et raskt blikk.