Hva Prosent Gjør Realtors Charge?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Realtors utfører en uvurderlig tjeneste for enkeltpersoner som prøver å selge sin eiendom til potensielle kjøpere. Realtors har markedsføring og salg verktøy for å få din eiendom foran potensielle kunder, begrenser den totale tiden hjemmet sitter på markedet. For å tjene en inntekt, belaste realtors en prosentandel av boligens salgspris. De fleste realtors tar ikke ut gebyr på forhånd for å forsøke å selge hjemmet ditt.

Avgiftsprosent

Den typiske avgiften en realtor kostnad for å selge et hjem er ca 6 prosent av hjemmet endelig salgsverdi. For eksempel, hvis du solgte hjemmet ditt for $ 100 000, vil eiendomsmegleren samle $ 6000 for sine tjenester. Imidlertid kan selgeren ikke beholde hele 6 prosent av salget. Avgiften er vanligvis delt 50/50 mellom salgsagenten og agent for kjøperen, men den splittelsen kan variere på grunn av kontraktsavtaler. I tillegg har meglerfirmaene som agenterne jobber ta en liten del av avgiften.

Eiendomsmeglingstjenester

Eiendomsmeglere er ansvarlige for å notere ditt hjem på markedet, annonsere hjemmet til potensielle kjøpere, vise hjemmet til klienter og forhandle den endelige salgsprisen. Agenter kan også foreslå forbedringer for hjemmet til å gjøre for å selge hjemmet. Selgerens agent og kjøperens agent danner den endelige eiendomsavtalen for begge parter å logge inn for å overføre boligeierskap.

Forhandling

Det kan være noen få tilfeller der du kan forhandle om en lavere prosentandel rate fra din eiendomsmegler for salg av eiendommen din. Hvis du for eksempel planlegger å selge flere eiendommer med agenten, kan du inngå en bulkavtale som spesifiserer en lavere prosentandel i retur for økt virksomhet. I tillegg, hvis du har en dyr eiendom til salgs, kan du forhandle en lavere prosentandel basert på det totale beløpet eiendommen vil få fra høy salgsprisen.

betraktninger

Eiendomsmeglere bruker penger på reklame, reise, eiendomsoppføringer, åpne hus og en rekke andre ting for å selge hjemmet ditt. Prosentandelen de belaster for å selge hjemmet ditt, kan gi en slank profittmargin, noe som kan kvele din evne til å forhandle for en annen rente. I tillegg kan meglerfirmaet som agenten arbeider spesifisere for at en viss prosentandel må betales for tjenester.