Spørsmål til en intern kundeundersøkelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En sunn forretning er en som beholder glade, fornøyde kunder. Det er sant selv når kunden er ansatt i selskapet. Likevel er mange bedrifter som møter sine interne kunder hver dag overrasket når selskapets moral er lav, eller avdelingshoder eller funksjonelle lag har problemer med å jobbe sammen. Personligheter til side, regelmessig utføre forskning blant avdelingspersonell eller funksjonsgrupper kan avdekke og adressere operasjonelle svakheter i organisasjonen. Data mining internt også tapper inn i rikdom av nye virksomheter og produktivitet ideer fostered på alle nivåer innen bedrifter.

Hva jobber og hvor?

Internt selskapsavdelinger som markedsføring, salg, HR og FoU er kunder av hverandre på et eller annet nivå, og på en stund i løpet av virksomheten. Gi ansatte mulighet til å stemme på eventuelle problemer eller bekymringer om interdepartementale aktiviteter ved å stille spørsmål i en intern undersøkelse om hva som fungerer og hva som ikke er. Survey spørsmål er en moderne erstatning for en forslag boks. Spør personalet om forslag til produktivitetsforbedringer eller nye produktideer i interne undersøkelser. Å stille spørsmål om bedriftsvirksomheten er en god måte å lære tidlig om mangler på en produksjonslinje eller administrativ prosess før det oppstår dårlige problemer. Opinjonsundersøkelser gir en dypere følelse av eierskap av ansatte i selskapets produkter og i selskapets virksomhet når ledelsen søker innspill og handler om informasjon når det er hensiktsmessig.

Hvem Star er Stigende?

Undersøkelser er en viktig måte å få innblikk i hvem de stigende stjernene er i et stort selskap. Ofte kan ledelsen være uklart når det gjelder movers og shakers i en avdeling. Disse usungte helter kan jobbe anonymt i år under en veileder som tar æren for sitt arbeid. Survey spørsmål bør spørre avdelingsansatte om navnene på regnskaper. Ved å identifisere bedriftens stjerner tidlig, er ledelsen i stand til å gifte seg med disse personene for større ansvar innen selskapet. Dette sikrer profesjonell oppfyllelse i stedet for at de ansatte forlater selskapet fordi de ikke fikk utviklingen og karriereforvaltningen som demonstrerer sin verdi for selskapet.

Hvordan har vi det?

Tidligere New York City-borgmester, Edward Koch, var kjent av fangstfrasen han uttalt under sine tre betingelser på kontoret: "Hvordan gjør jeg det?" Det var mer enn bare en vennlig måte å hilse på hans valgkrets. Det var et middel til å måle tilfredsheten til de som han arbeidet for å tjene. Svarene han kom tilbake var ikke alltid positive. Survey spørsmål om kundetilfredshet er viktig for den pågående helsen til en bedrift. Negative svar angir hvor virksomheten er svak og må forbedres. Alltid være åpen for interne kunders bekymringer og problemer, da de har en interessert interesse i positive resultater. Se på deres negativitet som en mulighet til å forbedre og utvide virksomheten.

Hvis ikke oss, hvem?

Spør dine interne kunder om hvem de anser nærmeste konkurrenter å være. Svarene kan overraske deg. Ofte selskaper fortsetter å tro at deres flerårige konkurrent fortsatt regerer som en fiende når ansatte som selgere kan gi innsikt i oppstart som utgjør enda større trusler. I stedet for å vente på en oppstart for å få fotfeste, er ledelsen i stand til å montere en forbrytelse mot en ny konkurrent i stedet for å være på forsvaret og forsøke å hente seg senere. Å vite den sanne konkurransen gjør at du kan skreddersy dine produkter og tjenester for å matche eller overgå konkurrentens tilbud. Bare du kan kjenne ditt konkurransedyktige sett ved å spørre kundene dine, "Hvis ikke oss, hvem?"

Anbefalt