Hva betyr det når en jobbapplikasjon ber deg om spesielle ferdigheter?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sysselsettingsprogrammer gir et skriftlig "stillbilde" av en arbeidsansøker for arbeidsgiveren i ferd med å ansette for nyåpnet stilling. Noen søkere tar med seg CV med dem som de legger til jobbsøknadene, noe som kan hjelpe når de svarer på spørsmål om søknaden. Søkere gir sine personlige og pedagogiske opplysninger, samt informasjon om deres spesielle ferdigheter og erfaring. I løpet av ansettelsesprosessen søker arbeidsgiveren søkere som passer best til jobbkravene for den åpne stillingen.

Relevante ferdigheter

En ferdighetsseksjon på en jobbapplikasjon fungerer som et mini-CV. Som en potensiell medarbeider, fyll ut jobbsøknader med ferdighetsseksjoner med erfaringer, opplæring eller evner som er relevante for stillingen du søker på. For eksempel, hvis du søker om en jobb som dataprogrammerer, liste ferdigheter knyttet til din kunnskap om forskjellige programvare språk og koding. Vær spesifikk; liste hvordan du har oppnådd ferdighetene - enten gjennom arbeid, formell utdanning eller opplæring eller selvøvelse - sammen med hvor lenge du har hatt ferdigheter. Aldri liste irrelevante ferdigheter.

Overførbare ferdigheter

I mange tilfeller, spesielt hvis du søker på en jobb i et annet felt enn din tidligere arbeidserfaring, fyller du ferdighetsdelen med "overførbare kompetencer" eller evner du kan bruke på din nye jobb. Spesielt, ifølge en artikkel fra US Bureau of Labor Statistics, er listekompetanse fokusert på områder som datakunnskap, fremmedspråk og profesjonelle priser og prestasjoner.

Utvid på ditt CV

Hvis du inkluderer et CV med jobbsøknaden din, bruk ferdighetsdelen for å forklare mer om dine kunnskaper og evner og / eller inkludere kompetanser som ikke er oppført på CV. For eksempel, hvis du viser 10 års ansettelseshistorie på CV-en, men har 20 års arbeidserfaring, bruk programmets kompetanse-seksjon for å inkludere kompetanser fra tidligere yrkesstillinger.

Federal Jobs

Søknad om jobb med den føderale regjeringen har ferdighetsseksjoner kalt "kunnskap, ferdigheter og evner" eller KSAs. I motsetning til slike seksjoner på søknader om private jobber, er føderale KSAer entsidige essays der du må forklare dine kunnskaper, ferdigheter og evner - ikke evner - relevant for jobben du søker på. I tillegg må KSA-uttalelsene inneholde grunner til at du føler at du er den beste kandidaten til stillingen. Når du søker om føderale stillinger, må du fullføre flere KSAer, hver basert på en kjernekompetanse eller kompetanse i jobben.