Forskjeller mellom en forretningsmodell og en forretningsstrategi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En forretningsmodell og en forretningsstrategi besvarer begge sentrale spørsmål i drift av et selskap. En forretningsmodell er den systematiske metoden som brukes til å generere inntekter i et lønnsomt selskap. En forretningsstrategi er en metode som brukes til å oppnå et kjernemessig mål.

Timing of Development

En forretningsmodell oppfattes vanligvis før starten av operasjonen. En eller flere grunnleggere rammer systemene for å tjene profitt, inkludert steder, produkter, tjenester, arbeidere, organisasjonsstruktur og potensielle kundemarkeder. Mens selskaper noen ganger fornyer elementene i modellen, forblir den opprinnelige konstruksjonen vanligvis. Stiftere etablerer forretningsstrategier når et selskap starter også, men de legger nye strategier på plass vedvarende. Bedriftsledere møtes over tid for å gjennomgå nåværende planer for å nå mål og bestemme om å opprettholde, revidere eller endre strategier. Et selskap kan skifte fra aggressiv produktutvikling til mer markedsinvesteringer etter hvert som det utvikler seg.

Omfanget av innflytelsen

En forretningsmodell er en større paraply enn en forretningsstrategi. Modellen dekker hele omfanget av hvordan selskapet gir inntekter og kontrollerer kostnadene for å tjene penger. Det omfatter alle aspekter av forretningsretning, mål og strategier. En strategi er integrert i å oppnå mål og suksess. Ledere utvikler en eller flere strategier som en plan for å nå hvert forretningsmål. Selv om det er betydelig, er omfanget av en strategi ikke så stor.