Hvordan lage en strategisk intensjonserklæring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En strategisk hensiktserklæring er et dokument med en side som definerer bedriftens mål på en klar og spesifikk måte. En strategisk hensiktserklæring kan motivere ansatte og hjelpeadministrasjon fokus på både kortsiktige og langsiktige mål. Den strategiske hensiktserklæringen inneholder vanligvis visjonserklæringen, oppdragsfortegnelsen, listen over selskapsmål og planene selskapet har for å oppnå disse målene.

Visjonerklæring

En visjonserklæring beskriver hvor selskapet ønsker å være i fremtiden. Visjonens uttalelse omfatter selskapets overordnede visjon, i tillegg til hvordan ledelsen betyr å realisere den visjonen. En effektiv visjonserklæring bør inspirere ansatte og ledelse ved å etablere realistiske mål og formulere dem konkret, i stedet for å sette opp uoppnåelige forventninger eller vage ambisjoner. Visjonen skal gi et uttrykk for at arbeidstakere vil ha en positiv holdning til hva de oppnår for seg selv og for selskapet.

Misjonserklæring

Mens visjonserklæringen viser selskapets visjon for seg selv, definerer oppdraget uttalelsen selskapets kjernevirksomhetsfunksjoner og dets unike formål i sin bransje. Oppdragserklæringen inneholder de produktene og tjenestene selskapet tilbyr og hvordan det skiller seg fra resten av markedet. Selv om misjonsoppgaven ikke trenger å inneholde spesifikke detaljer om selskapets strategi, bør den inneholde firmaets tilnærming til slike grunnleggende prosesser som salg, markedsføring og kundeservice.

Liste over mål

Mållisten gir de målene som er skissert i de tidligere delene av strategiske hensiktserklæringer i klarere fokus. Selv om visjonserklæringen understreker de overordnede kvaliteter som selskapet søker å oppnå, er målene ofte uttrykt i kvantifiserbare termer. For eksempel kan en visjonserklæring si, "XYZ Company søker å lede verden i widget-salg." En liste med mål vil inkludere, "XYZ Company søker å øke widget-salg med 20 prosent de neste 12 månedene."

Strategiske planer

Mållisten tjener til å skissere selskapets mål, og strategiske planer viser metodene som skal benyttes for å nå disse målene. Den strategiske hensiktserklæringen kan også inneholde planer og metoder som selskapet søker å oppnå sine mål. For eksempel, hvis listen over mål inkluderer høyere salgsmål, kan de strategiske planene inkludere nye markedsføringsinitiativer, økte salgsinnskudd og forbedrede kundeoppsøkingsprogrammer.