Forskjellen mellom Relationship Marketing & CRM

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Relasjonsmarkedsføring og kundeforholdsstyring (CRM) er nært beslektede forretningskonsepter. Men de fleste erfarne markedsførere er enige om at CRM er en utvikling av relasjonsmarkedsføring som forbedrer viktige konsepter for kundeoppbevaring.

Grunnleggende om kundens oppbevaring

Både relasjonsmarkedsføring og CRM er grunnlaget i den langsiktige oppfatningen om at kundeoppbevaring og kundeloyalitet over tid er nøkkelen til langsiktig suksess. Hvert konsept vedrører implementering av forretningsbestemmelser som forsøker å slå engangstransaksjoner i løpende kundeforhold.

Forholdsmarkedsføring

Relasjonsmarkedsføring oppstod på 1980-tallet og inn i 1990-tallet da virksomheten flyttet seg fra transaksjonsbaserte operasjoner. Den fokuserte på ideen om å ta nye kunder og plassere dem i individuelle kundegrupper eller markedssegmenter, og deretter markedsføre til grupper basert på deres plass i kundens livssyklus. Viktige punkter er tilpasset markedsføring for forbrukergrupper og interaktiv kommunikasjon.

Kundeansvarlig

Kundeforholdsstyring, som antas å være opprettet i 1999, oppsto først som en teknologidrevet forretningsprosess som utnytter databasemarkedsføringskapasiteten. Mens hovedvekten til CRM fortsatt bygger og opprettholder sterke kundeforhold, er det en mye mer kompleks og mer universelt referert komponent av generelle markedsaktiviteter for de fleste selskaper. CRM forsøker å gå et skritt videre enn relasjonsmarkedsføring ved å tilpasse markedsførings- og forretningsløsninger til hver enkelt kunde, avhengig av uendelig datalagring og gjenfinningskapasitet.