Hvordan skrive et referanse for en ansatt og prøvebrev

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Frykt for ærekrenkende rettssaker har forårsaket mange arbeidsgivere å begrense innholdet i referansebrev til potensielle arbeidsgivere. Begrensninger tillater vanligvis kun verifisering av den tidligere ansattes stilling og dato for ansettelse. Imidlertid kan arbeidsgivere ikke begrense hva ansatte gjør på egen tid. Ansatte kan sende referansebrev hjemmefra så lenge det er klart at brevet bare reflekterer deres personlige meninger og ikke representerer arbeidsgiveren.

Se gjennom firmaets retningslinjer for referansebrev til en tidligere ansatt. Ikke skriv brevet på arbeidsdatamaskinen din eller send det fra jobb hvis politikken begrenser innholdet i et referansebrev.

Snakk med personen du skriver brev til og få full forståelse av jobben som hun søker på.

Sett inn datoen og adress brevet direkte til ansettelseslederen.

Forklar hvordan du kjenner søkeren og forholdet til henne. Ta med navnet på firmaet der du jobbet sammen, hvis det er aktuelt.

Ta med søkerens arbeidsdato og siste jobbtittel for å bekrefte informasjonen i søkerens CV for den potensielle arbeidsgiveren. Ikke ta med søkerens lønn, rehire status eller personopplysninger.

Skriv en kort beskrivelse av det arbeidet personen gjorde for deg eller med deg, og hvordan hennes erfaring vil hjelpe henne med å lykkes i den nye stillingen. Unngå cliches.

Nevne betydelige prestasjoner, relevante opplæringer og eventuelle utmerkelser søkeren vant.

Proofles brevet og be en venn om å korrekturlese det også. Feilfrie referansebrev er mer respektable.

Send brevet direkte til den potensielle arbeidsgiver så snart som mulig.

Tips

  • Vær nøytral og faktisk hvis referansebrevet representerer søkerens tidligere arbeidsgiver i stedet for dine personlige meninger.

Advarsel

Vær forsiktig med hva du inkluderer. Noen stater krever at selskaper, etter skriftlig forespørsel, sender søkere en kopi av brev som kan påvirke deres sysselsettingskompetanse.