Forskjellen mellom CRM og SCM

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Customer Relationship Management, eller CRM, og Supply Chain Management, eller SCM, er begge programvaredrevne forretningssystemer. Den primære forskjellen er at CRM er et markedsføringsprosess, mens SCM er en distribusjonsprosess. Med begge systemene er selskapene avhengige av programvare for å lette mer effektive og effektive forretningsaktiviteter og samle inn informasjon for å lage prognoser.

CRM Grunnleggende

CRM er bruken av databaseprogramvare for å samle inn, analysere og tolke kundedata. Målet er å ha mer målrettede markedsførings-, salgs- og serviceaktiviteter for å styrke lojale forhold til kjernekunder og å drive mer inntekt og fortjeneste i det lange løp. Mens mange ansatte kan delta i et CRM-system, overvåkes det av markedsavdelingen.

SCM Grunnleggende

SCM er bruk av programvare for å håndtere automatisert transport og logistikk hos leverandører eller kjøpere. En bedrift som bruker SCM, synkroniserer programvarenes inventar til leverandører for å muliggjøre rask etterfylling av lager når varene blir lave. Målet er å ha mer tillitsfulle, effektive forsyningskjedeforhold for å minimere distribusjonskostnader og optimalisere inntektene.