Forskjellen mellom D & O & E & O Forsikring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

E & O er kort for feil- og forsinkelsesforsikring og D & O er kort for direktør og tjenestemenn forsikring. Mange selskaper i enkelte bransjer, for eksempel forsikring og fast eiendom, krever at ansatte skal bære en eller begge typer forsikring.

E & O Forsikring

Formålet med E & O-forsikring er å beskytte en part fra juridisk ansvar på grunn av utilsiktede feil, forsømmelser og feil i løpet av en forretningstransaksjon. E & O forsikring beskytter ofte både representant for et selskap, så vel som selskapet selv.

D & O Forsikring

Formålet med D & O-forsikring er å beskytte ledere og offiserer i et selskap, ikke ansatte eller representanter, fra ansvar på grunn av de beslutninger de må ta og handlinger de må ta i forbindelse med utførelsen av deres arbeidsoppgaver. Vanlige typer av disse vedtakene inkluderer forretnings- og investeringsbeslutninger og beslutninger om bedriftsfordeler og -politikk.

Dekning

De fleste E & O- og D & O-forsikringer dekker kostnadene ved personens forsvar dersom en rettssak oppstår. Hvis dommeren finner til fordel for saksøker, dekker begge forsikringene kostnadene for de tildelte skader. E & O- og D & O-forsikring tilbyr ikke dekning dersom representanten eller firmaet gjorde noen feil med vilje, eller med vilje ga villedende opplysninger. Til slutt dekker begge typer forsikringer vanligvis ikke noen straffekompetanse tildelt til en saksøker i tilfelle en rettssak.