Hva er Full Cycle Accounting?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Regnskapsmessig måler næringsvirksomhet innen en viss periode. Handlingen med å fullføre hver nødvendig aktivitet i regnskapsperioden refereres til som hele regnskaps syklusen. "Full syklus" regnskap kan også referere til aktivitetssykluser innenfor det større omfanget av regnskap.

Regnskapssyklusen

Den fulle regnskapssyklusen er alle trinnene som er nødvendige for å behandle forretningstransaksjoner og opprette et sett med regnskap. I henhold til regnskapsforklaringen kan regnskapssyklusen brytes inn i følgende trinn:

  1. Registrer regnskapstransaksjoner som kjøp og kvittering for betaling. Disse registreres som journaloppføringer i den aktuelle underleverandøren. For eksempel vil et kjøp av kontorrekvisita bli lagt opp i hovedkontoen.

  2. Godkjenn bokføringstransaksjoner og legger dem til hovedboken, som omfatter alle underleverandører.
  3. Forbered en ujustert prøvebalanse. Den ujusterte prøvebalansen viser alle transaksjoner som skjedde i regnskapsperioden.
  4. Ta opp justere journalposter. Vanlige justeringskatalogoppføringer er avskrivningsutgifter, inntektsavsetninger og kostnadsopptjening.
  5. Generer en justert prøvebalanse. Dette ligner den ujusterte prøvebalansen, men reflekterer justering av journalposter.
  6. Utarbeide regnskap, inkludert balanse, resultatregnskap og kontantstrømoppstilling.
  7. Overfør midlertidige kontosaldoer, som inntekter og utgifter for perioden, til inntektssammendrag og Tilbakestill midlertidige kontosaldoer til null.
  8. Generer en post-avsluttende prøvebalanse som gjenspeiler avslutning av midlertidige kontoer.

Etter at det siste trinnet er fullført, er regnskapsavdelingen klar til å fullføre syklusen igjen for den nye regnskapsperioden.

Full Cycle Accounting Positions

Innenfor regnskapsfunksjonen er det forretningsaktiviteter som salg, lønn og innkjøp - som også har sykluser. For eksempel krever innkjøpsfunksjonen å sende inn en kjøpsforespørsel, sende en innkjøpsordre, motta varene og behandle utgående betalingen.

Når bedrifter oppretter jobbeskrivelser for regnskap, merker de noen ganger posisjonen som «full syklus». Dette betyr at den ansatte er ansvarlig for hvert trinn i den spesifikke regnskapssyklusen. For eksempel vil en fullkredittkontokontraktør være ansvarlig for hvert trinn i innkjøps syklusen, og en fullskala lønnsleder vil være ansvarlig for hvert trinn i lønnssyklusen.