Hva er likheten mellom Management Accounting & Financial Accounting?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ledelsesregnskap og finansiell regnskap har ulike mål. En ledelse revisor samler data og utfører forskning for å gi ledere av et selskap med økonomisk informasjon slik at de kan ta budsjettbeslutninger. En finansiell regnskapsfører samler inn data for å lage rapporter for grupper utenfor selskapet, for eksempel føderale regulatorer og investorer. Begge typer regnskap inkluderer noen vanlige emner.

Regnskap Informasjons System

Regnskapsinformasjonssystemvitenskap er viktig for begge typer revisorer. Ledelseskonsulenten trenger å bruke et regnskapsinformasjonssystem for å presentere data til ledere, mens finansiell regnskapsfører bruker systemet til å revidere finansiell informasjon for å sikre at den er riktig. Mange selskaper bruker ikke lenger papirarkiver til å overvåke finansielle transaksjoner, så begge typer revisorer må forstå hvordan et regnskapsinformasjonssystem opererer.

Presentasjonsfaktorer

Informasjonen må være relevant og rettidig. Ledelseskonsulenten må sørge for at informasjonen som ledere mottar, er nyttig når det gjelder å ta budsjettbeslutninger, og det kommer tidlig nok til at lederne skal bruke det til å skape et budsjett. Den finansielle regnskapsføreren må sørge for at en rimelig kunnskapsrik investor eller en statlig regulator har tilstrekkelig informasjon til å ta en avgjørelse, og at den økonomiske rapporten er tilgjengelig i tide i henhold til føderal lov.

sammenlignbarhet

Informasjonen må tillate brukeren å sammenligne ulike firmaer. Ledelseskonsulenten fokuserer på referanser, slik at lederne vet hvor godt selskapets interne prosesser fungerer i forhold til konkurrentene. En finansiell regnskapsfører må opprette en rapport som gjør det mulig for brukeren å sammenligne med en rapport fra et annet selskap, da en finansiell rapport skal inneholde data som gjør at en investor kan bestemme hvilket selskap som er best å investere i for å motta størst avkastning.

Interne kontroller

Interne kontroller er nødvendige i begge typer regnskap. Ledelseskonsulenten hjelper ledere til å utforme og gjennomføre interne kontroller, slik at selskapet ikke har penger eller eiendeler stjålet. En finansiell revisor kontrollerer interne kontroller under en revisjon, sørger for at de interne kontrollene er effektive og at selskapet følger sine etablerte retningslinjer for kontanthåndtering.

Opplæring og sertifisering

Begge typer regnskap krever ofte at regnskapsføreren gjennomgår en formell opplæring på et universitet. En bachelor regnskap program kan ikke kreve en student å spesialisere seg i enten ledelse eller økonomisk regnskap, og ofte inkluderer kurs fra begge områder. Både ledelse og finansielle regnskapsførere holder ofte den sertifiserte profesjonelle regnskapsføreren eller CPA, betegnelsen, som krever at søkeren tar undervisning i forretnings- og regnskapskurs, men ikke krever spesialisering i ledelse eller finansiell regnskap.