Slik fyller du ut et konnossement

Anonim

En konnossement er et juridisk dokument som brukes av transportselskaper. Formålet med konnossementet er å bekrefte at transportselskapet har mottatt varene. Konnossementet overfører tittelen eller juridisk eierskap av varene til transportselskapet; derfor. Hvis noe skjer med varene i transitt, er transportselskapet ansvarlig for å betale for skadene. Konnossementet er et kvittering gitt til personen som sender varene med transportfirmaet. Leveringstid og metode er også skissert.

Skriv ditt navn og adresse på konnossementet på riktig sted. Ta med et innkjøpsordrenummer eller spesielle notater.

Sett inn navnet og adressen til personen som mottar forsendelsen du sender. Skriv inn datoen du setter forsendelsen over til fraktøren. Inkluder spesielle instruksjoner som er spesifikke for transportøren, inkludert hvordan forsendelsen skal håndteres.

Merk som COD hvis du vil at transportøren skal samle pengene for forsendelsen. Ta med beløpet og navn og adresse avsenderen trenger for å levere pengene. Oppgi beløpet som avsenderen vil samle inn som et gebyr for COD-samlingen, og hvis COD-avgiften hentes fra den personen som mottar produktene, eller hvis du allerede har betalt innkrevingsgebyret.

Telle og oppgi nøyaktig antall pakker som er inkludert i forsendelsen. Angi type emballasje du bruker Et eksempel er om det er bokser eller skygger.

Identifiser om materialene er farlige. Hvis de er farlige, må du kanskje bruke en annen avsender eller en spesiell type forsendelse fra avsenderen du bruker. Gå gjennom de enkelte selskapspolitikkene for å avgjøre hvordan farlige materialer håndteres.

Skriv inn nøyaktig vekt og frakt du vil bli belastet. Individuelle forsendelser skal listes separat, som også enkelte bokser i samme forsendelse.

Sett inn verdien av hele forsendelsen. Angi hvor mye ansvarst dekning du har kjøpt for å dekke forsendelsen som er over hva transportfirmaet gir.

Oppgi hvem som skal være ansvarlig for fraktkostnadene, deg eller den personen som mottar varene dine. Sett inn informasjonen om personen og stedet der fraktbrevet vil bli sendt.