IT-rollen i CRM

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Informatikkdepartementets rolle, eller IT, har forvandlet seg siden begynnelsen av det 21. århundre på grunn av økt bruk av CRM-forretningsprosesser.

Endre rolle

Omfanget av IT-avdelingens rolle i en organisasjon endres betydelig når CRM er implementert. Generelt sett beveger IT seg fra å fylle en medarbeiderstøttende rolle for å oppfylle et kundestøttende eller kundestøttende formål.

Teknologisk infrastruktur

Byggingen av teknologiinfrastruktur har lenge vært en hovedvekt i IT-rollen i et selskap. Med CRM har denne rollen mye større betydning, ettersom maskinvare- og programvareløsninger for CRM-infrastrukturen må identifiseres og inkorporeres i de daglige aktivitetene for å håndtere kundeforhold.

Dataanalyse

IT-ansatte må ha forståelse for selskapets forretningsmisjon og mål med CRM for å utføre en av sine viktigste funksjoner, dataanalyse. Før markedsføring kan tolke og benytte seg av informasjon oppnådd gjennom CRM, må IT-ansatte utføre data mining søk og forespørsler for å levere de rå dataene som er mest nyttige for markedsføring og andre ledere i selskapets CRM-program.