Hvorfor er høy markedsandel bra?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Høy markedsandel viser at et selskap har sin markedsføring rett ved å tilby kundene et produkt som oppfyller eller overgår kravene til dem. Det kan også gi et selskap muligheten til å kontrollere utviklingen i en markedsplass - en faktor som kalles markedsstyrke. Bedrifter med høy markedsandel kan skape adgangsbarrierer som opprettholder sin posisjon. Markedsledere tiltrekker også investorer og bygger tillit til potensielle kunder. Ved å bygge en sterk kundebase, gir selskaper med høy markedsandel et godt grunnlag for å lansere nye produkter for å opprettholde sin posisjon på lang sikt.

markedsføring

Markedsføring er prosessen med å møte kundens behov effektivt, slik at selskaper som gir kundene det rette produktet til rett pris, kan øke markedsandelen. På en konkurransedyktig markedsplass må bedrifter også få andre elementer i sin markedsføring, for eksempel reklame, distribusjon og salg, rett til å holde seg foran konkurrentene. Ifølge Harvard Business Review er et selskap med høy markedsandel et fristende mål for faktiske og potensielle konkurrenter. Stasjonen for å forbedre og opprettholde markedsandeler er derfor et incitament til å forbedre effektiviteten og effektiviteten av markedsføringen.

barrierer

Et selskap med høy markedsandel kan skape hindringer for oppføring, noe som gjør det vanskelig for konkurrentene å bygge sin egen andel. En konkurrent må gjøre en stor investering i markedsføring for å overvinne barrieren, noe som gir markedslederen en sterk fordel. Selv om høy markedsandel er en fordel for markedslederen, kan det også tiltrekke seg de berørte myndigheternes oppmerksomhet om manglende valg for kundene. Selskapet har risikoen for å overta lov om antitrust.

Nye Produkter

Et selskap med en stor kundebase kan opprettholde sin markedsposisjon ved å utvikle nye produkter som fortsatt oppfyller kundenes krav. Bedrifter i informasjonsteknologisektoren henviser til deres kundebase som en installert base. Bedrifter kan da tilby oppgraderinger til kunder som har eksisterende produkter installert. Kostnaden ved å bytte og omskole ansatte i et nytt produkt betyr at kunder vanligvis er motvillige til å flytte til en ny leverandør, ifølge Massachusetts Institute of Technology.

Tillit

Et selskap som oppnår høy markedsandel gjennom kvalitetsprodukter, bygger et rykte som kan vise seg å være verdifullt for å vinne nye kunder. I forbrukssektoren kan selskapet oppnå høy distribusjon fordi detaljister foretrekker å lagre produkter med høy etterspørsel. I næringslivet kan bedriftens omdømme være en viktig faktor i innkjøpsbeslutninger. Organisasjoner reduserer risikoen ved å kjøpe fra selskaper med et rykte for kvalitet og pålitelig levering. Høy markedsandel bygger også tillit til investorer. Markedsledere finner det lettere å tiltrekke seg midler slik at de kan gjøre ytterligere investeringer for å opprettholde sin fordel