Slik starter du en liten bedrift i New Zealand

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange lengter etter å bli entreprenører, men deres ideer forblir ofte bare drømmer fordi de ikke vet hvordan de skal bli til virkelighet. Å starte en bedrift i New Zealand er en enkel prosess som kan forvandle ideene dine til en blomstrende virksomhet. Med planlegging, utholdenhet og lidenskap kan du gjøre drømmen om å bli en entreprenør en aktualitet.

Vurder dine forretningsidéer. For å bygge en vellykket bedrift trenger du produkter eller tjenester som publikum er villig til å kjøpe. Gjør litt forskning for å se om det er et levedyktig marked for det du planlegger å tilby.

Bestem om du har attributter som trengs for å være en bedriftseier. Å drive egen virksomhet krever evnen til å jobbe selvstendig; talentet til å selge ikke bare dine produkter og tjenester, men også deg selv som profesjonell; og organisatoriske ferdigheter for å holde nøyaktige dokumenter over alt du gjør.

Velg bedriftsstruktur som passer best for din bedriftstype. I New Zealand kan du sette opp din virksomhet som en eneste næringsdrivende, et partnerskap eller et aksjeselskap. Hver virksomhetsstruktur har fordeler og ulemper; grundig undersøke alternativene dine før du bestemmer formularen din vil ta.

Skriv din forretningsplan. Din forretningsplan er en viktig nøkkel til suksess for virksomheten din. Du bør inkludere dine ideer, mål, markedsføringsstrategi og økonomiske planer.

Velg et handelsnavn som skal brukes til å drive virksomheten din. Sørg for at navnet du velger ikke er i konflikt med en allerede etablert virksomhet ved å søke etter firmanavn gjennom Companies.Govt.nz og ved å sjekke telefonkataloget på Yellow.Co.nz.

Registrer bedriften din med Inland Revenue. Selv om du opererer som en eneste næringsdrivende, vil du varsle innlandsinntekter om at du er selvstendig næringsdrivende, slik at du kan registrere deg for ulykkesdekning, kreve virksomhetsutgifter på dine skatter og motta veiledning fra Inland Revenue angående drift av virksomheten din.

Åpne en egen bankkonto for virksomheten din. Commingling dine personlige midler med virksomheten midler kan bli et økonomisk mareritt for deg eller din regnskapsfører. Din bedrift trenger en egen kontokonto fra begynnelsen, selv før du lager ditt første salg.

Skaff en skattemyndighet eller regnskapsfører. Selv om mange små bedrifter forsøker å gjøre egen bokføring, vil tjenestene til en profesjonell bokholder eller konto minimere eventuelle feil, og virksomheten din vil ha nytte av ekspertråd og kunnskap.

Registrer deg for vare- og tjenesteskattene dine (GST). Selv om det ikke er nødvendig å registrere for GST fra 2010 med mindre en bedrift genererer $ 60 000 i salg per år, er det forskjellige fordeler med å registrere seg. Ved å registrere deg for GST, vil du kunne kreve tilbake de skatter du betalte på utstyret og forsyningene du kjøpte for virksomheten din, og din bedrift vil bli oppfattet som profesjonell - dette er spesielt nyttig når du har å gjøre med leverandører og leverandører.

Bli kjent med lovgivning som potensielt kan ha innvirkning på virksomheten din, for eksempel byggloven, rettferdig handelslov, lov om ressursforvaltning og forbrukergarantier. Du finner informasjon om disse og andre lover som kan gjelde for virksomheten din på Business.Govt.nz oppført under "Forretningsforskrifter".

Tips

  • Husk å alltid sikkerhetskopiere alle dine digitale filer. Du vil ikke miste alle dine kunde- og økonomiske filer på grunn av en feil på datamaskinen.

Advarsel

Hvis du er registrert for GST, må du sørge for at du legger til skatten på alle priser for dine varer og tjenester.

Anbefalt