Hvordan lage en arbeidsplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enten det er en hendelse, et prosjekt eller et program, krever de fleste bedrifter en strategi eller handlingsplan for hvordan man utvikler og utfører oppgaven ved hånden. Selv om en investering av tid kreves på forhånd, er en arbeidsplan et kraftig verktøy for å formidle en plan, samt å holde alle nøkkelpersoner ansvarlige. Når en grunnleggende arbeidsplanmal er opprettet, kan den tilpasses og brukes til en rekke tiltak.

Elementer du trenger

  • Blyant

  • Papir

  • Datamaskin

Stegene

Gjør litt research. Tilbring litt tid på å samle all nødvendig informasjon du trenger for å forstå hva du blir bedt om å oppnå.

Sett opp de spesifikke oppgavene som må fylles ut for å oppnå oppgaven.

Tilordne frister for hver oppgave.

Angi de ansatte som er ansvarlige for hver oppgave.

Planlegg en tid for å diskutere arbeidsplanen med alle involverte medarbeidere for å få tilbakemelding. Juster eventuelle tidsfrister eller personaloppgaver etter behov.

Tips

  • Bygg 2-3 ekstra dager i hver frist for å tillate uventede utfordringer eller oppgaver. Hold deg på sporet så mye som mulig, og prøv å få mindre involverte oppgaver ferdigstilt tidlig for å tillate ekstra tid hvis nødvendig. Vurder å møte regelmessig (dvs. ukentlig for kortsiktige prosjekter og hver uke for langsiktige prosjekter) med prosjektgruppen for å diskutere utfordringer og kommunisere fremgang til teamet.

Advarsel

Arbeidsplaner er sjelden "perfekte" - det vil bli endringer og justeringer som må gjøres.