Hvordan lage en 9/80 arbeidsplan arbeid

Anonim

En 9/80 tidsplan er en arbeidsplan hvor ansatte jobber 9 timer i døgnet mandag til torsdag, deretter åtte timer på fredag. Neste uke jobber de 9 timer i døgnet mandag til torsdag, og jobber ikke på fredag. Dette betyr at de jobber lengre i løpet av uken, men har hver andre fredag, og gir dem en tre-dagers helg. Arbeidsgivere starter vanligvis denne typen tidsplan for å øke ansattes moral.

Informer alle ansatte om det nye planleggingsalternativet.

Kunngjør at tidsplanen er valgfri. Tross alt, siden en tidsplanendring påvirker ansattes moral, bør det være opp til den ansatte å delta. Det er ikke lett å øke moralen ved å tvinge ansatte til å gjøre livsstilsendringer.

Tillat bare et begrenset antall ansatte å registrere seg for den nye tidsplanen i begynnelsen. Dette gir to fordeler; Selskapet kan måle interessen til de ansatte i et 9/80 system, og det varsler arbeidsgivere om uønskede konsekvenser før systemet er utbredt.

Sørg for at de riktige personene er tilgjengelige til rett tid. Noen personell er kanskje ikke kvalifisert til å delta i en 9/80 arbeidsuke hvis de må være til stede hver ukedag.

Anbefalt