Ikke-verbale hindringer for kommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lee Hopkins, en ledende australsk business motivator, definerer ikke-verbal kommunikasjon som noe bortsett fra orale ord som sender en melding. Kommunikasjonsprosessen krever avsender og mottaker og bruker ulike medier for å levere meldingene. For eksempel kan den samme meldingen uttrykke seg på forskjellige måter via et billboard, et håndtrykk eller et ansiktsuttrykk. Ikke-verbal kommunikasjon er like viktig som verbal kommunikasjon fordi folk svarer på det de ser mer enn hva de hører. Identifiser barrierer for ikke-verbal kommunikasjon for å skarpere kommunikasjonsevner.

paralanguage

Paralanguage er måten bøyninger brukes når du sender en melding muntlig. Paralanguage skaper en ikke-verbal kommunikasjonsbarriere når den misforstås eller ikke brukes på riktig måte. Det kan være en persons tone, stemme eller volum som definerer ordene for å bety en ting eller en annen. For eksempel kan noen si "komme ut herfra", og avhengig av hvordan det ble sagt, kan det enten bety at personen er opprørt eller kan bruke uttrykket som et uttrykk for ærefrykt. Hvis noen snakker, men de mumler ordene sine eller snakker veldig mykt, kan du tenke at de ikke bryr seg om hva de sier, eller de kan være sjenerte og skremt.

Stillhet

Mangelen på uttrykk sender en melding selv, noe som kan skape en kommunikasjonsbarriere mellom avsender og mottaker. Tydelighet kan brukes som et truende verktøy for å ignorere og se bort fra andres behov for kommunikasjon, eller det kan brukes til å forbedre kommunikasjonen. Stillhet, som brukes på riktig måte, kan hjelpe deg og den andre personen tenker gjennom meldingene som sendes og hvordan du svarer på riktig måte. En persons kroppsspråk kombinert med stillhet vil bidra til å definere meldingen som sendes.

Kroppsspråk

Kroppsspråk kan skape en kommunikasjonsbarriere. En person med hodet ned, foldet armene eller vende ryggen til deg, er alle eksempler på kroppsspråk som skaper en vegg fra å kommunisere. Kroppsspråk brukes til å sende meldinger du ikke bryr deg om, ikke vil snakke eller at du er sint. Det er bruk av din fysiske kropp å sende en melding. Dette kan inneholde posisjoner, symboler laget med hendene eller en holdning.

Ansiktsuttrykk

En persons ansiktsuttrykk kan fungere som en barriere, spesielt når det er usikkerhet eller frykt som er involvert i samtalen. Ansiktsuttrykk kan misforstås og misforstås. For eksempel, hvis du forteller noen noe svært følsomt og de ikke gjør noe ansiktsuttrykk, kan du oppleve at de ikke lytter, noe som resulterer i en barriere hvor du lukker hjertet ditt og avslutter samtalen, ifølge Ohio University.

Anbefalt