Slik forbedrer du prosesskapasiteten

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prosessegenskaper er en måling som brukes til å reflektere hvor godt en prosess fungerer innenfor de normale grensene for variabilitet. Disse variablene er de øvre og nedre kontrollgrensene. Målet er å få prosessen til å forekomme innenfor variabilitetsområdet. Når prosessen skjer utenfor området, er prosessen ikke i stand til å produsere et produkt av høy kvalitet eller service.

Elementer du trenger

  • Prosess flytskjema

  • Kontrollskjema

Undersøk prosess flytskjemaet. Se etter områder med duplikatarbeid, utvidede syklustider eller omarbeid. Hvis det er områder med duplisering, utvidede sykluser eller omarbeid, samarbeide med interessentene for å fjerne unødvendige trinn. Snakk med interessenter for å hjelpe dem å forstå at bare de elementene som er kritiske for kunden som mottar et kvalitetsprodukt eller en tjeneste vil forbli.

Undersøk kontrolldiagrammer for utjevning og variabilitet. Hvis det er uregelmessige eller store svingninger i variabilitet, må du forstå om variabiliteten skyldes vanlige årsaker eller spesielle årsaker. En vanlig årsakvariasjon er forutsigbar og tilstede i hver prosess. En spesiell årsakvariasjon skyldes spesielle eller uvanlige forhold.

Prioritere forbedringer og opprett nye kontrolldiagrammer for å undersøke effektene av endringene.

Tips

  • Ved hver endring i prosessen må nye samplingsdata samles inn.

Advarsel

Ikke legg inn endringene i prosessen på en gang. Dette kan påvirke de andre delene av prosessen negativt.