Jobbbeskrivelse for en uavhengig kontraktør

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Uavhengige entreprenører er selvstendig næringsdrivende som utfører mange av de samme funksjonene som en vanlig ansatt. Men de jobber vanligvis på oppdragsbasis og er ikke knyttet til en arbeidsgiver. Faktisk er det vanligvis gunstig for dem å være assosiert med flere selskaper for å sikre løpende arbeid. Uavhengige entreprenører kan bli funnet i en rekke arbeidsmiljøer.

Betydning

Uavhengige entreprenører anses ikke som ansatte i et selskap, selv om de kan jobbe for det med jevne mellomrom. De jobber vanligvis på kontrakt etter behov, og det er mulig at de kan gå i lengre perioder uten å utføre arbeid for selskapet. De har vanligvis muligheten til å akseptere et oppdrag når det tilbys.

typer

Uavhengige kontrakter er vanlige på en rekke områder. Frilansskribenter og fotografer jobber som uavhengige entreprenører for aviser og magasiner. Forsikringsagenter kan inngå en uavhengig entreprenøravtale for å selge forsikringsprodukter for bedrifter. Personer med datakompetanse kan konsultere små bedrifter om tekniske problemer.

fordeler

En stor fordel ved å være en uavhengig entreprenør er muligheten til å være egen sjef. Entreprenører kan jobbe for en rekke selskaper og utvikle relasjoner som fører til løpende arbeidsoppgaver. Det kan være visse skattefordeler ved å være en uavhengig entreprenør, for eksempel å kunne trekke virksomhetsutgifter og bruk av hjemmekontor fra inntektsskatt. Arbeidsgivergodtgjørelse ved å ha arbeid fullført etter behov oppstår uten å måtte tilby frynsegoder som de ville til faste ansatte.

betraktninger

Selv om uavhengige entreprenører har stor frihet i arbeidslivet, finnes det visse ulemper. Entreprenører må skaffe seg ting som helseforsikring på det åpne markedet, som ofte er dyrere og vanskeligere å skaffe seg. De har ikke sikkerhet som er knyttet til å jobbe utelukkende for ett selskap, og kan være i en situasjon der de stadig søker arbeid. Ingen skatt er trukket fra lønnen deres, så de må være dyktige på å administrere sin økonomi og sette bort penger til å betale sine skatter.

Misforståelse

Noen ganger kan det være en fin linje om hvorvidt en person skal betraktes som en ansatt eller en uavhengig entreprenør, spesielt hvis hun utfører konsistent, pågående arbeid for et selskap. Ifølge Internal Revenue Service bør en person betraktes som en uavhengig kontraktør bare dersom arbeidsgiveren kontrollerer sluttresultatet av en arbeidsoppgave og ikke metoden for å gjennomføre den. For eksempel, hvis en utgiver samtykker i å betale en forfatter $ 200 for en artikkel, betaler utgiveren bare for den ferdige artikkelen, og ikke den faktiske metoden eller tiden det tok å skrive artikkelen.

Anbefalt