Budsjettforhandlinger og strategier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Budsjettforhandlinger kan være en omstridt men produktiv tid i selskapets år. De er omstridte fordi hver avdeling føler at det burde være budsjettet godkjent i sin helhet. De er produktive fordi et selskap kan lære å jobbe mer harmonisk når hver avdelingsleder forstår behovene og kravene til hver avdeling. Hver avdelingsleder må utvikle en budsjettforhandlingsstrategi for å få det hun trenger for det kommende året.

Økonomisk innvirkning

Endelige budsjettbeslutninger utføres basert på hvordan hvert element vil påvirke selskapets bunnlinje. Når du inngår budsjettforhandlinger, ta med det grunnleggende du trenger for det kommende året, inkludert eksisterende personalkostnader, nødvendige utgifter, for eksempel reise- og overheadkostnader som kontorrekvisita. Men når det kommer tid til å forhandle ekstra ting som lønnsøkninger, ansette nytt personell eller øke avdelingsreiserbudsjettet; du trenger god informasjon for å få dem godkjent. For budsjettelementer som lønnsøkninger øker utviklingen av en analyse av hvordan hver ansattes produktivitet har økt profitt. Når du er på jakt etter budsjettelementer som for eksempel en økning i reisebudget, utarbeider du en rapport som viser hvordan økt reise vil hjelpe selskapets bunnlinje. Hvis du kan sikkerhetskopiere budsjettelementene dine med tall som viser verdien til selskapet, står du bedre i stand til å få dine varer godkjent.

ekstrapolering

En måte å vinne stemmer på i en budsjettforhandling er å ekstrapolere kostnader og fordeler i løpet av tiden. Hvis du for eksempel prøver å øke personellbudsjettet på $ 100 000 for å ansette flere, viser du hvordan produktiviteten til det nye personellet vil legge til fortjeneste i løpet av de neste fem årene. Sammenlign denne økningen i overskudd til personalkostnader for å vise en fordel for selskapet. Når du kan vise en utvidet fordel for selskapet kontra fokus på kortsiktige gevinster, hjelper det selskapets ledere se hele omfanget av gevinster du foreslår.

Kompromiss

Gå inn i budsjettforhandlingene dine forberedt på å gå på kompromiss. Andre avdelingsledere vil forsøke å forhandle budsjettet ditt behov ned eller ute i stedet for deres behov. For å hjelpe deg med å få det du vil, start budsjettforhandlingen din ved å be om mer enn du trenger. Be om en 20 prosent økning i forhold til hva du trenger, og vær forberedt på å bli forhandlet ned. Dette vil hjelpe deg med å komme nær budsjettnumrene du leter etter, og det kan til og med hjelpe deg med å bli godkjent for mer enn du hadde planlagt.

Felles mål

Dessverre er realiteten i et budsjettforhandling at det piter avdelingsledere for det samme selskapet mot hverandre. En del av å få det du trenger i en budsjettforhandling, er å huske, og minne de andre ledere om at du alle jobber med det felles målet om suksess for bedriften. Samarbeide med de andre lederne for å utvikle et dynamisk budsjett som gir opp penger på enkelte områder, men øker i andre til fordel for selskapet. For eksempel, hvis avdelingsledere ble enige om å senke budsjettet deres til ny personell, så kan de pengene brukes til bedre fordeler og økt lønn for eksisterende ansatte. Dette reduserer omsetningen og hjelper selskapets produktivitet ved å opprettholde eksisterende ansatte.