Hva er integrerte strategier i strategisk ledelse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den strategiske styringsprosessen gir en organisasjon med et bestemt rammeverk der det tas beslutninger. Målet med strategisk ledelse er å justere organisasjonens daglige aktiviteter med sin oppgavebeskrivelse. Integrasjon i strategisk styringsprosess er et felles problem for selskaper som eier mer enn én bedrift. Strategisk integrasjon består i å inkorporere strategiene i et selskaps ulike forretningsenheter for å dele ressurser og gi større avkastning på investeringen for organisasjonen som helhet.

Strategisk styringsprosess

Den strategiske styringsprosessen begynner med en oppgaveoppgave som artikulerer organisasjonens grunn til eksisterende. Organisasjonsledere utvikler mål og strategier for å drive virksomheten mot å nå dette oppdraget. Strategier implementeres typisk i form av programmer, retningslinjer og prosedyrer. Denne tilsynelatende enkle, trinnvise prosessen blir komplisert for organisasjoner som eier flere bedrifter som enten kan konkurrere med hverandre eller levere varer til hverandre.

Vertikal integrasjon

Vertikal integrasjon refererer til graden som en forretningsenhet er integrert med sine leverandører og kjøpere. Leverandører blir vanligvis referert til som eksisterende "oppstrøms" fra organisasjonen, mens kjøpere betraktes som "nedstrøms". Vertikale integrasjonsstrategier i strategisk ledelse brukes vanligvis når organisatoriske ledere har identifisert et behov eller ønske om å utvide seg til nye næringer. For eksempel kan de vertikale integrasjonsstrategiene i en fastfoodkjede inkludere kjøp av en koppfabrikk eller en bunfabrikk for å redusere kostnadene ved disse forsyningene. Fordeler med vertikale integrasjonsstrategier inkluderer forbedret produktkvalitet og økt lønnsomhet.

Horisontal Integrasjon

Horisontal integrering i strategisk ledelse er typisk en bransjestrategi. Horisontal integrasjon inkluderer ofte praksis for å anskaffe og / eller fusjonere med andre virksomheter innen samme bransje for å oppnå organisatoriske mål. For eksempel kan et skoselskap bestemme seg for å skaffe seg en konkurrent for å få en større andel av markedet. Noen av fordelene med horisontale integrasjonsstrategier inkluderer en lavere kostnadsstruktur, redusert industriell rivalisering og økt produktdifferensiering.

betraktninger

Den strategiske styringen av integrerte strategier er viktig for å identifisere alle mulige faktorer som kan bidra til eller hindre suksessen til multiselskapet. Organisatoriske ledere må vurdere en rekke faktorer når de velger de riktige strategiene for deres individuelle situasjon. For eksempel, mens en horisontal integrasjonsstrategi kan forbedre selskapets markedsandel, kan for mye horisontal integrasjon føre til antitrustproblemer. Den strategiske styringsprosessen er utformet for å identifisere slike problemer på forhånd ved bruk av slike verktøy som PEST-analysen, som identifiserer de politiske, økonomiske, samfunnsmessige og teknologiske faktorene som påvirker organisasjonen som helhet.