FASB Avskrivningsmetode

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Financial Accounting Standards Board (FASB) skaper de allment aksepterte regnskapsprinsippene, eller GAAP, som styrer regnskapsmessig som praktisert i USA. Selv om FASB er uavhengig av International Accounting Standards Board (IASB) og ikke har valgt å vedta sine standarder som andre lignende organer over hele verden, har deres felles prinsipper og mål resultert i lignende dekret og avgjørelser. FASBs metoder for å regnskapsføre avskrivninger er derfor ikke vesentlig forskjellig fra de som brukes i andre land.

avskrivninger

Avskrivninger eller avskrivninger, som det noen ganger fremdeles kalles, er nedgangen i videresalgsverdi av eiendeler påløpt som en bivirkning av deres bruk i forretningsvirksomhet. Under både FASB og IASB regnskapsregler regnskapsføres avskrivninger hver måned som en kostnad på grunn av samsvarsprinsippet. Det samsvarende prinsippet sier at utgifter skal regnskapsføres i samme tidsperiode som de inntekter som deres forekomst bidro til å tjene. Siden avskrivninger skjer som følge av at eiendeler blir brukt i forretningsvirksomhet, krever samsvarprinsippet at det regnes som en kostnad i hver regnskapsperiode.

Estimering av avskrivninger

Periodisering av periodisering tillater en viss estimering i sine verdier; dette er ganske tydelig med avskrivninger. Fastsettelse av det eksakte antallet avskrivninger som påløper hver måned er nesten umulig og dermed upraktisk, og krever estimering for å produsere brukbare tall. Dette gjøres ved å basere videresalgsverdiene og nyttige levetidene til eiendeler basert på videresalgstallene av liknende eiendeler i en brukt tilstand. Når det er bestemt omtrentlige bergingsverdier og nyttige levetider, er det mulig å estimere avskrivninger per måned ved hjelp av ulike formler.

Rett linje metode

Rett linje metode er den enkleste og en av de vanligste avskrivningsmetodene som er tillatt i henhold til både FASB og IASB regler. Den trekker bergingsverdien fra eiendelens verdi til å produsere gjenværende verdi og deler deretter denne over antall perioder i den nyttige levetiden for å oppnå avskrivninger per regnskapsperiode. Rett linje metode er mest egnet for eiendeler som mistet videreselge verdi på en konsistent og kontinuerlig måte over tid, og mens det ikke er tillatt for inntektsregnskap, er mye brukt på grunn av sin enkelhet.

Faldende balanse metode

Faldende balanse metode er en slags catch-all term for en rekke forskjellige avskrivningsmetoder med samme grunnlag. Den oppnår restverdi på samme måte som rettlinjemetode, men fortsetter å spore den etter periode, ettersom den avtar. Dette gjøres fordi avskrivningskostnad per regnskapsperiode i fallende balansemetode er en prosentandel av eiendelens restverdi, med avskrivningskostnaden i den siste måneden av bruk er det som er igjen over og utover bergingsverdien. Forskjellene i de synkende balanse metodene kommer i prosentene som brukes for ulike klasser av eiendeler. For eksempel bruker motorvogner ofte høye prosentpoeng på grunn av deres raske nedgang i videresalgsverdien, noen ganger går det så langt som å fordoble prosentandelen som brukes i det som kalles en dobbeltverdig balanse metode. Faldende balansemetoder er de eneste som er tillatt i henhold til amerikanske føderale skatteregler, og det finnes spesifikke regler for hvilke prosenter som skal brukes for hvilke eiendeler.