Hva er forholdet mellom IASB og FASB?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

International Accounting Standards Board (IASB) og Financial Accounting Standards Board (FASB) arbeider begge mot målet om å utvikle og håndheve finansielle rapporteringsstandarder for offentlig holdt selskaper. IASBs hovedkontor ligger i London, Storbritannia. FASBs hovedkontor ligger i Norwalk, Connecticut.

Hensikt

Selv om både IASB og FASB har som mål å etablere regnskaps- og rapporteringsstandarder, fokuserer FASB på regnskapsstandarder i USA, mens IASB fokuserer på globale standarder. Siden mange selskaper driver virksomheter globalt, jobber IASB og FASB ofte sammen, med begge enheter som bidrar til globale regnskapsstandarder. FASB fastsetter også standarder og regler for individuelle sertifiserte offentlige regnskapsførere som praktiserer i USA.

konvergens

IASB og FASB samarbeider for å kombinere ulike krav til regnskap og finansiell rapportering utviklet av begge enhetene i en enkelt internasjonal finansiell rapporteringsstandard. For eksempel har IASB og FASB tidligere hatt forskjellige vanlige verdivurderingsmål og opplysningskrav. Å ha forskjellige krav gjør det vanskelig for globale selskaper å avgjøre hvilke standarder de må følge. IASB og FASB kombinerer nå sin innsats; De har nå en standard om felles verdivurdering og opplysningskrav.

fordeler

Å ha et sett med globale regnskapsstandarder gjør det ikke bare enklere for bedrifter å overholde de riktige standarder for finansiell rapportering, men det gjør også deres finansielle rapportering mer gjennomsiktig. Ved å bruke et sett med finansielle rapporteringsstandarder, gjøres finansiell rapportering for globale selskaper med hovedkontor i ett land, men operasjonelle datterselskaper i en rekke land, enklere å forstå for investorer og nasjonale styrende organer på finansmarkedene. Et eksempel på nasjonale styrende organer på finansmarkedene er Securities and Exchange Commission i USA.

forskjeller

Selv om både IASB og FASB jobber sammen med hverandre, er det noen store forskjeller mellom de to enhetene. FASB er en privat, ikke-statlig divisjon av US Securities and Exchange Commission. Den mottar sin finansiering gjennom SEC. IASB er et privat selskap som mottar midler gjennom private givere og selskaper. FASBs styremedlemmer består hovedsakelig av personer som arbeider og bor i United Sates. IASBs styremedlemmer består av folk som jobber og bor i mange forskjellige nasjoner rundt om i verden.