Fordelene ved vertikal kommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Effektive vertikale kommunikasjonskanaler er et obligatorisk krav til enhver organisasjon - stor eller liten. Disse kommunikasjonskanaler representerer strømmen av informasjon og ordre mellom to ansatte som tilhører ulike hierarkiske nivåer.

Vertikal kommunikasjon kan være top-down eller bottom-up. Den øverste ned-kanalen er en som overordnet beskriver sine underordnede på alle de oppgavene de er pålagt å gjennomføre. I nedre kanalen konsulterer underordnede med sin overordnede når det er i tvil. Det er flere fordeler med vertikal kommunikasjon.

Tips

  • Fordelene er sterkere kommunikasjonskanaler, mer tilbakemelding, et klart etablering av kommandokjeden og en evne for ansatte til å få sine klager hørt.

Kommunikasjonskanaler styrket

Kommunikasjonskanaler i hele organisasjonen blir styrket. Overordnet overlater arbeid til sine underordnede og klokker over dem. Han fungerer som en veileder og en mentor gjennom hele tiden oppgaven er i gang.

Når den underordnede er i tvil, nærmer hun overlegen for avklaringer og forklaringer. Overordnet forklarer også alle sine underordnede hva ledelsen forventer av dem som et lag. Alle ansatte jobber for å få ledelsens godkjenning og støtte.

Tilbakemelding orientert

Vertikale kommunikasjonssystemer er ekstremt tilbakemeldingsorienterte. De to hierarkiske nivåene samhandler med hverandre og diskuterer saker. Overordnede forklarer hva som må gjøres for å oppnå oppgaven. Overordnede forklarer også måten arbeidet skal utføres fra start til slutt.

Underordnede stemmer umiddelbart med deres bekymringer. Hvis de føler at de ikke har forstått oppgaven, søker de forklaringer. Hvis de vil ha flere ressurser, ber de om det samme.

Etableringsorgan og ansvarlighet

De vertikale kommunikasjonssystemene etablerer klart kommandokjedene i organisasjonen. Hver medarbeider vet hvem alle hans overordnede er. Han er oppmerksom på å respektere all kommunikasjon og forpliktelser han gjør til sine overordnede.

Overordnede av deres side vet hvem alle er ansvarlige for dem. Hvis arbeidet ikke fortsetter i henhold til fastsatte standarder og mål, vet overordnede hvem som skal stille spørsmål og påtale.

Å adressere klager

De ultimate krefter og myndighet er med toppledelsen. Medarbeiderne vet hvem som skal kommunisere og rette sine klager. Medarbeider nærmer seg vanligvis sin nærmeste overordnede når han står overfor et problem. Hvis problemet ikke løses av nærmeste overordnet eller årsaken til klagen er på grunn av henne; Medarbeider nærmer seg neste linje i kommandoen.