Hva er fordelene med Value Stream Mapping?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Value Stream Mapping er en del av kontinuerlig forbedringsteknikk kalt Lean. Identifisering av de ulike delene av verdi-strømmen er vanligvis et av de første trinnene i Lean-prosessen. Verdistrømskartet kan hjelpe organisasjonen til å få en bredere følelse av virksomheten din, og hvordan den fungerer, og det hjelper ledere til å forbedre bedriftsprosessen med klarhet og effektivitet. Det er mange fordeler med Value Stream Mapping, og når kartleggingsprosessen har startet, kan den fortsette å være til nytte for virksomheten i mange år gjennom gjentatt bruk.

Gir deg et flott helhetlig bilde av prosessen

Når du begynner å kartlegge de ulike delene av virksomheten din gjennom verdi-strømmen, vil du oppdage at denne prosessen i seg selv er gunstig for din forståelse av virksomheten. Noen ganger bare kartlegging av verdi-strømmen kan gi deg innsikt i problemer eller flaskehalser i strukturen din, som kanskje ikke har vært så åpenbare før. Det er viktig å se på verdistrømmen som et storyboard, og fortell historien om hvordan produktet eller tjenesten din går inn i kundens hender. Å ha en visuell representasjon av forretningshistorien, kan du se hvilke deler som er absolutt nødvendige, og hvilke deler som er mer fleksible eller bevegelige. Value Stream Mapping gir en flott form for visuell kommunikasjon blant alle involverte.

Value Stream Mapping hjelper til med å identifisere avfall

En av de største fordelene med verdi stream kartlegging er at du enkelt kan identifisere hvor avfallet er i din forretningsprosess. Alt som ikke gir verdi til sluttkunden er avfall. Verdistrømkartet kan hjelpe deg med å identifisere de vanligste typer avfall, også kjent som de syv dødelige avfallene. Disse er overproduksjon, venter, transport, ekstra behandling, inventar, bevegelse og feil. Ingen av disse verdiene til sluttkunden, og verdistrømskartet hjelper deg med å se disse typer avfall tydelig.

Gjør det enkelt å gjøre forbedringer i virksomheten din

Value Stream Mapping gjør det enkelt å visuelt identifisere hvor avfallet er og hvordan du kan håndtere det eller forbedre det. Når du har en visuell fremstilling av de svake punktene i prosessen, kan du bruke verdibanen for å skape et felles grunnlag for kommunikasjon mellom team og interessenter. Verdibestemmelseskartet gir beregnet beregning i visse deler av prosessen, uten at risikoen for resten av virksomheten trues. Du kan bruke verdisettkartet til å planlegge en forbedringshendelse, eller Kaizen-event, og teste forbedringsteorier med tillit og brukervennlighet.

Anbefalt