Forskjellen mellom et forretningsmemo og et forretningsbrev

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enten du skriver et formelt forretningsbrev eller et raskt notat, sier du hvordan du formaterer og skriver denne kommunikasjonen noe om profesjonaliteten din. Når du mestrer hver stil, kan du skrive til kollegaer, kunder og leverandører på en måte som kommuniserer tydelig, samtidig som du opprettholder et rykte for profesjonell skriving.

Business Letter Formatting og Tone

Bedriftsbokstaver begynner med overskrifter som inneholder firmaets navn, adresse og datoen. Mottakerens adresse kommer etterpå, så hilsen. Kroppen inneholder tre til fem avsnitt, etterfulgt av et nært som "Vennlig hilsen". Deretter skriver du navnet ditt og skriver det under signaturen. Disse elementene er plassert flush venstre i blokk stil, uten innrykk. En modifisert blokkstil gir mulighet for innrykkede avsnitt med alt annet flush til venstre. Denne presentasjonen fungerer for meget profesjonell forretnings kommunikasjon som har en seriøs tone.

Memo Utseende og Stemme

Notater bruker uformelle tilnærminger. Et notat har tre linjer: "Til" "Fra" og "Re." Emnet i notatet er skrevet i "Re." Kroppsformatet ser ut som et brev. Du trenger ikke å signere et notat, og tonen kan være konversasjon, uten å inkludere samtalevansker. Dette fungerer for intern kommunikasjon til mottakere som jobber for din bedrift og er kjent med emnet.