Kan jeg bli sparket for trakassering utenom arbeid mot en ansatt?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å trakassere en annen ansatt på arbeidsplassen er et klart nei-nei, men reglene kan virke mer uklare når det gjelder samhandling utenfor arbeidet. Hvorvidt påstått trakassering av en annen ansatt utenom arbeidet vil telle imot deg - og til og med resultere i en demotion eller oppsigelse - avhenger av selskapets retningslinjer for slike problemer.

Bedrifts-policy

De fleste selskaper har en policy om trakassering av en annen ansatt, uansett om hendelsen skjer på jobben. Dette skyldes at begge partenes følelser om hendelsen kan overføre til arbeidsmiljøet, påvirker de involverte partene og de som er rundt dem. Personen som trakasserer, kan også være disiplinert i henhold til selskapspolitikken dersom problemet blir overført til arbeidsplassen, fordi ansatte anses som selskapsrepresentanter.

eksempler

Eksempler på trakassering utenfor arbeidsplassen som kan føre til opphør er seksuelt trakassering eller overfall, truende handlinger eller språk mot en medarbeider som kan få dem til å være ubehagelig i arbeidsmiljøet, hevde personlige favoriser ved å bruke arbeidsrelaterte oppgaver eller ansvar (vaske bilen min eller jeg vil få deg til å organisere kontorforsyningsrommet) eller upassende språk eller fremskritt som skjer flere ganger. Selv utenfor arbeidet kan disse eksemplene overføre til arbeidsplassen, og skape et fiendtlig miljø for den trakasserte medarbeideren.

Selskapsaksjoner

Hvis det er anklagelse for trakassering fra en ansatt mot en annen, må selskapet gjøre noe for å unngå å bli anklaget for å tillate et fiendtlig arbeidsmiljø. Dette kan bety en undersøkelse av saken, til tross for at den skjedde utenfor arbeidet. Videre kan du bli avsluttet for å trakassere en annen person utenfor arbeidet hvis dine handlinger har skjedd i et mønster over en periode og gjør den andre personen ubehagelig på arbeidsplassen.

betraktninger

Husk at til tross for at din personlige tid er din egen, er du alltid en representant for din bedrift. Når du gjør ting utenom arbeid som reflekterer dårlig på deg selv som individ og på bedriften som helhet, kan dine sjefer finne grunner til å si opp arbeidet ditt for å spare selskapet forlegen på dine handlinger. Hvis du er usikker på om dette gjelder din ansettelsesforhold, konsulter du med menneskelige ressurser eller les gjennom firmahåndboken for ytterligere informasjon.

Anbefalt