Kan en ansatt bli avsluttet på grunn av overdreven sykefravær?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Neste dag du ringer inn syk til jobb kan være din siste. Imidlertid vil et selskap sannsynligvis ikke avslutte deg på grunn av overdreven fravær for sykdom hvis du har en legitim medisinsk tilstand. Føderale og statlige lover beskytter de fleste arbeidstakere mot diskriminering som følge av medisinske forhold. Du må fortsatt konsultere medarbeiderhåndboken for å fastslå selskapets sykefraværsregler når statlige og føderale lover ikke gjelder.

Sykefravær

Et selskap kan si opp en ansatt på grunn av overdreven syke dager så lenge føderal eller statlig lov ikke beskytter ham. Familie- og sykefraværsloven krever at arbeidsgivere gir arbeidstakere opptil 12 uker i ubetalte sykefravær for visse sykdommer, alvorlige medisinske forhold og endring i familien - inkludert fødsel og omsorg for nyfødte, omsorg for et nytilegnet fosterbarn eller omsorg for et familiemedlem med alvorlige helsemessige forhold, som kreft.

Bedrifts-policy

Når FMLA, eller en lignende statlig statut, ikke gjelder for en arbeidsplassssituasjon, går loven til ansattes håndbok. For eksempel tillater noen arbeidsgivere en viss mengde syke dager uten spørsmål. Andre virksomheter kan kreve legenes notat eller kan ikke tillate noen syke dager. Med mindre den medisinske tilstanden og den etterfølgende arbeidsgruppen utgjør et potensielt tilfelle av diskriminering, som for eksempel å skyte en gravid kvinne, kan selskapet brann en ansatt for å ikke komme på jobb på grunn av sykdom - forutsatt at selskapspolitikken ikke tillater syke dager - i henhold til US Small Business Administration.

Diskriminering

Arbeidsgivere må være forsiktig med å skyte noen for å ta for mange syke dager fordi dette kan regne som diskriminering. Americans with Disabilities Act krever at arbeidsgivere tilbyr rimelig overnatting før selskapet kan si opp en funksjonshemmede. Noen sykdommer, som hiv og aids, teller som funksjonshemning. Hvis en ansatt ofte trenger fridager for legebesøk, kan det være en rimelig innkvartering å tillate ekstra dager med ubetalte permisjoner. For eksempel, hvis en arbeidsgiver normalt tillater 10 dager ubetalte sykefravær, en ansatt som trenger ekstra fem til å ta vare på en kronisk sykdom, teller som et rimelig behov for den ansatte, ifølge Equal Employment Opportunity Commission. Å ta 100 ubetalte syke dager kvalifiserer imidlertid som urimelig.

betraktninger

Bedrifter må gjennomføre en grundig undersøkelse før de avslutter en ansatt for å ta for mange syke dager. Ansatte bør gjennomgå selskapets sykefraværspolitikk og be om permisjon hvis han trenger en lengre periode for å bli bedre. Han bør også gå til en lege for skriftlig bevis på sykdommen og konsultere HR-avdelingen om selskapets sykefraværspolitikk og hans FMLA-rettigheter. Unnlater å ringe inn syke eller gi en lege notat forkaster vanligvis arbeidstakerens rett til likebehandling i henhold til loven om medisinsk permisjon. En ansatt må jobbe 1.250 timer for et selskap før FMLA dekning gjelder.

Anbefalt