Hva er forskjellen mellom uavhengige entreprenører og underleverandører?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I juridisk forstand er det ingen reell forskjell mellom en uavhengig entreprenør og en underleverandør. Hver klasse av arbeidstaker har samme skattebetalende krav og har samme fordeler. Forskjellene oppstår først og fremst fra hvem som er ansvarlig for et gitt arbeidsprosjekt. En uavhengig entreprenør kan være en underleverandør på en jobb og ha ansvaret for det neste.

Uavhengig Entreprenør Definisjon

En uavhengig entreprenør er selvstendig næringsdrivende. Entreprenøren er ikke en ansatt og har ikke flere av de arbeidsfordelene en ansatt mottar, inkludert arbeidstakerens kompensasjonsfordeler og bruken av arbeidsgiverutstyr. En uavhengig entreprenør får andre fordeler, inkludert evnen til å jobbe med noen han velger, og evnen til å forhandle parametere for en gitt jobb, inkludert arbeidstid, lønn og vilkårene for tilfredsstillende gjennomføring av oppdraget. En uavhengig entreprenør må betale egne skatter ved å foreta kvartalsberegnede skattebetalinger til skattemyndighetene og ved å sende IRS-skjema 1099 ved årets slutt.

Underleverandør Definisjon

En underleverandør er en uavhengig entreprenør i alle juridiske hensyn, herunder skatteforpliktelser. En uavhengig entreprenør blir en underleverandør når hun godtar en jobb som jobber for en annen uavhengig entreprenør som har en større kontrakt for å fullføre et prosjekt. Dette ses mest i et prosjekt for offentlig arbeid, hvor en uavhengig entreprenør vinner et bud på å utføre forbedringer eller fjerne trær. Den uavhengige entreprenøren kan legge ut en del av arbeidet til en underleverandør av en rekke grunner, herunder underleverandørens spesialitet eller ekspertise.

Ansvarskode

Underentreprenøren svarer til den uavhengige entreprenøren med ansvar for det større prosjektet. En underleverandør har vanligvis ikke direkte kontakt med kunden. Den uavhengige entreprenøren med ansvar for det større prosjektet er ansvarlig for å kommunisere alle prosjektparametere til underleverandøren og er i siste instans ansvarlig for underentreprenørens arbeid med prosjektet. Den uavhengige kontraktansvarlig kan lide en økonomisk straff i henhold til kontrakten dersom underleverandørens arbeid er utilfredsstillende.

Tillatelse til underleverandør

En generell entreprenør med ansvar for et prosjekt må vanligvis skaffe seg klientens tillatelse til å bruke en underleverandør. Å bruke en underleverandør uten en klientes tillatelse kan føre til ansvarsprosesser for den uavhengige entreprenøren som er ansvarlig, spesielt hvis underleverandøren gjør en forferdelig jobb på oppgaven. En uavhengig entreprenør kan være i strid med kontrakten for å bruke en underleverandør mot kundens ønsker. Dette kan føre til at entreprenøren skyldes tusenvis av dollar i kostnader for å reparere eventuelle skader forårsaket av underleverandøren, og kan fortsatt la ham stå åpen for en saksøkt av klienten.