Hva er utgående logistikk?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Utgående logistikk er prosessen med å lagre, transportere og distribuere varer til kunder.Den utgående logistikkprosessen starter med kundesalgsordre, går videre til lagerpakning og slutter med produktlevering. For å få utgående logistikk til å fungere jevnt, må bedriftene velge de riktige distribusjonskanaler, opprettholde et fornuftig lagerbeholdningssystem og optimalisere leveringsalternativene.

Utgående prosess

En virksomhet går gjennom flere stadier i den utgående logistikkprosessen. Salgsavdelingen mottar først en innkjøpsordre fra kunden. Salgsavdelingen kontrollerer lagerstatus for å sikre at de kan oppfylle bestillingen.

Salgsavdelingen sender deretter kundeordren til lageret for å plukke og pakke. Ordren sendes og en lagerbehandler oppdaterer lagernivå. Virksomheten regner klienten og til slutt samler inn kontanter for bestillingen.

Distribusjonskanaler

I stedet for å jobbe direkte med forbrukeren bruker mange bedrifter distribusjonskanaler. Distribusjonskanaler er selskapene og enkeltpersoner som leverer et produkt eller en tjeneste til den endelige brukeren. For eksempel kan et selskap som produserer ferdigpakket mat, ha en rekke supermarkeder og dagligvarebutikker i distribusjonskanaler.

Distribusjonskanalen lagrer produktet, fremmer produktet og ordner for salg. En del av utgående logistikk er å velge kanaler som vil maksimere inntektene. Dette betyr at du velger distributører som markedsfører produktet i tråd med merkevarebygging, har gode logistikksystemer selv og imøtekomme den riktige typen kunde.

Inventory Systems

For å få den utgående prosessen til å løpe jevnt, må bedriftene ha et fungerende beholdningssystem. Hvis en bedrift overlager lagerbeholdning, kan produktene bli forældet eller utdatert. Hvis en bedrift ikke lager nok varebeholdning, er det risiko for å miste kunder.

Bedrifter kan bruke tidligere data til å projisere fremtidig etterspørsel og holde kontakt med distributører om fremtidige behov. Bedrifter kan bruke et "just in time" lager system der de produserer og bestiller materialer og produkter akkurat i tide for levering til kunder.

Leveringsoptimalisering

En viktig del av utgående logistikk er å optimalisere frakt og levering. Et system med strekkodeskanning og lagersporing gjør det mulig for virksomheten å kontinuerlig oppdatere kunden på status for bestillingen. Virksomheten har vanligvis en rekke forsendelsesalternativer å velge mellom, inkludert hvordan man leverer selve produktet. Bedrifter må velge fraktalternativet som er kostnadseffektivt, sikrer at varene ikke er skadet i transitt og kan levere innenfor den tildelte tidsrammen.