Arbeidsloven for 16-åringer i Illinois

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Barnearbeid styres av både statlige og føderale lover i Illinois. For 16-åringer gjelder føderal lov, bortsett fra at 16-åringer som mottar minimumslønn, blir betalt til statskursen. Arbeidsgivere som bryter disse lovene er også utsatt for straff etter de føderale retningslinjene.

Gjeldende lov

Illinois 'Child Labor Law gjelder bare for mindreårige yngre enn 16 år. Ved 16 satser den føderale Fair Labor Standards Act (FLSA). FLSA skisserer hvor en 16-årig kan jobbe, de timer han kan jobbe og minimumslønnen han må betales.

Timer og yrker

FLSA tillater i6-åringer å arbeid så mange timer som de liker. FLSA begrenser imidlertid hvor 16-åringer kan fungere. Inntil de fylte 18 år, kan unge generelt ikke jobbe i næringer som Arbeidsdepartementet anser farlig, selv om de er ansatt av en forelder. Slike næringer inkluderer kullgruve-, riving- og skogbrukstjeneste. Det inkluderer også jobber der ungdommen vil bli utsatt for eller samhandle med radioaktive stoffer og eksplosiver. Men hvis en 16 år gammel er ansatt i landbrukssektoren, kan han jobbe en hvilken som helst gårdsbeskrivelse han ønsker, inkludert de som anses som farlige.

Lønn

FLSA krever at Illinois-arbeidsgivere betaler minst 16-åringer minst minimumslønnen. Fra offentliggjøringstidspunktet, Minstelønnen i Illinois er 7,75 dollar for arbeidere under 18 år og $ 8,25 for arbeidstakere eldre enn 18 år. Hvis en tenåring jobber for tips, må han fortsatt bli betalt en minimumslønn på 7,75 dollar, men arbeidsgiveren kan ta opptil 40 prosent av lønnene som en tipskreditt. Arbeidsgivere må følge de samme regler som gjelder for voksne ansatte når det gjelder overtidslønn for 16-åringer.

brudd

Hvis en Illinois-arbeidsgiver sysselsetter en 16-årig i en farlig ikke-kulturell jobb, kan Arbeidsdepartementet slå ham med en straffevurdering på $ 1.550. Denne straffen er for Hver brudd. For eksempel kan en arbeidsgiver bli bøtelagt for hvert utstyr som han lot tenåring bruke mens han jobbet i den farlige jobben eller for hver farlig yrke han ansatt tenåringen i.