Hva er ERP / CRM?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enterprise Resource Management (ERP) og Customer Relationship Management (CRM) er to forretningsstyringssystemer som ofte integrerer retningslinjer, prosesser, prosedyrer og datastyrt dokumentasjon og sporing for å forbedre forretningsflyt og produktivitet. Ved å integrere de to, kan en organisasjon klare alle aspekter av operasjonen ved å overvåke og modifisere repeterbare prosesser med dokumenterbare beregninger.

Hva er ERP?

ERP-systemer integrerer ofte engineering, planlegging, materialstyring, økonomi og menneskelige ressurser. ERP-systemer integrerer datasystemer med produksjonsprosesser for å bidra til å øke hastigheten på råmaterialer og arbeide med alle aspekter av en organisasjon for å sikre effektiv drift. Tidligere koster maskinvare begrensede ERP-systemer til meget store organisasjoner. Fremskritt i både maskinvare og programvare har imidlertid brakt ERP-systemer ned i kostnad til det punktet hvor de kan implementeres i de fleste organisasjoner.

Hva er CRM?

CRM hjelper med å spore og håndtere kundeforhold. Tidligere var CRM et uttrykk som bare ble brukt til å beskrive et program som brukes av kundeservicerepresentanter for å håndtere kundeinteraksjoner. Imidlertid har CRM i de siste årene kommet for å beskrive programvaresystemet, de dokumenterte kundeserviceprosessene og en kundeorientert filosofi og metodikk.

ERP-systemer

Det finnes en rekke ERP-systemer tilgjengelig for organisasjoner som spenner fra små kontorer til store produksjons- og ingeniørorganisasjoner. Baan er et ERP-system som er optimalisert for tilpasset prosjektering for å bygge organisasjoner som Boeing og andre store produsenter. Andre ERP-systemer tilbys av Microsoft, Oracle, PeopleSoft, SAP og Siebel. Systemet som passer for organisasjonen din, vil avhenge av størrelsen på organisasjonen og forretningsfunksjonene som skal standardiseres gjennom et ERP-system.

CRM-systemer

Det er mange leverandører av CRM-programvare og systemer. Disse systemene varierer i deres optimalisering relatert til organisasjonsstørrelse, pris per bruker, automatiseringsfunksjoner og andre funksjoner, som service, support og markedsføringsfunksjoner. Kjente CRM-pakker er Act !, Co-ordimax, GoldMine, Legrand CRM Pro, Maximizer Enterprise og Salesforce.com. Noen av disse produktene er hylleløsninger og andre krever tilpasning for å møte spesifikke forretningsbehov.

ERP-systemer med CRM

Integrering av ERP med CRM er en ideell løsning for bedrifter som utfører begge produksjonsoppgaver og håndterer mye kundeserviceproblemer. Ved å integrere CRM med ERP, kan kundeordrer integreres automatisk i et produksjonsflyt og leverandørkjedehåndteringssystem. For bedrifter som engasjerer seg i tilpassede bygg, kan leveringstiden være lavere, og problemer med levering av komponenter kan løses ved å starte leverandørbestillinger ettersom kundeordrer kommer inn.

Anbefalt