Et forhold mellom logistikk og markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Logistikk og markedsføring er komplementær virksomhet som gjør det mulig for et selskap å sikre at den kan tilby de riktige produktene til rett kunder på rett sted. Sted er en av de fem P-ene i markedsføring, som også inkluderer produkt, pris, kampanje og folk. Ved å koordinere logistikk og markedsføring kan bedrifter bygge de høyeste nivåene av kundetilfredshet.

Logistikk i aksjon

Logistikkledelse er den aktiviteten som planlegger, implementerer og kontrollerer effektiv, effektiv flyt og lagring av varer, tjenester og relatert informasjon mellom opprinnelsesstedet og forbruksstedet for å møte kundenes krav, ifølge Råd for Supply Chain Management Professionals. Nøkkelbegrepet er "for å møte kundenes krav." Markedsundersøkelser identifiserer hvor kunder foretrekker å kjøpe sine produkter, som kan være i butikker, på Internett eller via telefon. Logistikk sikrer at produktene er tilgjengelige fra disse kildene.

Bedre kundeopplevelse

Selskaper har som mål å beholde sine kunder ved å sikre at de er fornøyd med den komplette kundeopplevelsen, fra innledende bestilling til endelig levering. En effektiv logistikkoperasjon sikrer at kundene får de produktene de bestiller raskt og i riktig stand. Detaljhandelskunder ønsker å vite at produktene vil være på lager når de besøker en butikk. Kunder som bestiller på nettet eller via telefon, forventer rask levering til deres hjem eller forretningssteder. Hvis en kunde trenger å returnere et produkt, sikrer en effektiv logistikkoperasjon at prosessen er rask og praktisk for kunden.

Støtte for distribusjonsstrategier

Å velge riktig distribusjonsstrategi gjør det mulig for bedrifter å nå ulike sektorer i markedet og øke markedsandelen. En butikk som serverer lokalsamfunn kan øke sin virksomhet ved å tilby en leveringstjeneste til kunder utenfor området som bestiller online eller via telefon. Bedrifter kan utnevne grossister, distributører eller forhandlere til å selge og levere produkter til mindre kunder, i stedet for å bruke egne salgs- og distribusjonsanlegg. Bedrifter kan også kjøpe distribusjonsforretninger slik at de kan kontrollere kvaliteten på salg og kundeservice.

Forbedre kundenes fordeler

Bedrifter kan bruke sine logistikk tjenester for å øke markedsandelen ved å forbedre fordelene for kundene. De kan for eksempel tilby kunder gratis levering ved kjøp over en bestemt verdi eller tilby forbedrede leveringstjenester, for eksempel levering i dag eller helg.