En liste over forskjeller mellom B2B og B2C Markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er store forskjeller i næringslivet til forbrukermarkedsføring, kjent som B2C, og business to business marketing, kjent som B2B. Disse to typer markedsføring varierer i medium, strategi og teknikker som brukes. De adskiller seg også i deres tilnærminger, med forbrukermarkedsføring som forsøker å nå de fleste forbrukere som mulig, mens bedriftsmarkedsføring forsøker å nå et lite stykke målkunder.

Markedsføringsklagen

Forbruker- og forretningsmarkedsføring bruker ulike strategier for å appellere til deres forbrukerbase. Forbrukermarkedsføring per definisjon er for massene og appellerer til grunnbehov og ønsker. Enten det er for vaskemiddel eller en high-end klokke, må forbrukermarkedsføring spille opp livsstilsforbedringsfunksjonene i produktet. Bedriftsmarkedsføring på den annen side appellerer til praktiske bekymringer, for eksempel kutte kostnader eller økende omsetning. For eksempel kan et programvareprodukt som eliminerer produksjon av redundanser, appellere til bedriftseiers ønske om å øke effektiviteten.

Markedsstrategier

B2C og B2B markedsførere bruker ulike strategier for å appellere til deres markedssegmenter. Forbrukermarkedsførere prøver å fange de mest "eyeballs" som mulig, ved hjelp av beregninger som seere, markedsandeler og pay-per-impression. Bedriftsmarkedsførere foretrekker å vite at deres målkonsument nås og bryr seg ikke så mye om det totale antall visninger. Disse markedsførerne søker nisjepublikasjoner, nettsteder og TV-serier som vil bli sett mest av et bestemt forretningssegment.

Reklamemedier

Forbruker- og forretningsmarkedsførere velger ulike medier for å nå sine kunder. For eksempel vil en bedriftsmarkedsfører være ivrig etter å sponsere en industriutdelingsutstilling eller handelskonferanse. De kan også annonsere i et nisjemagasin. En forbruker markedsfører, i mellomtiden, søker å maksimere eksponering med de mest brukte medier. Super Bowl, som bringer inn rundt 100 millioner seere hvert år, er en forbruksmarkedsførers drøm.

Produkt - versus folkdrevet markedsføring

En kritisk forskjell mellom B2C og B2B markedsføring innebærer måten kjøperen knytter seg til merkevaren. Forbrukerdrevet markedsføring er basert på en forbindelse med produktet for å drive merkevaren. Bedriftsmarkedsføring er basert på forholdet mellom enkeltpersoner for å drive merkevaren fremover. Hvis du velger et firma juridisk firma for å representere din bedrift, for eksempel, vil du vite og stole på advokater. Du må møte dem og få en følelse for tjenestene de tilbyr. På den annen side drives forbrukermarkedsføring mer av pris, kvalitet og personlig tilfredshet som et produkt kan tilby.

Anbefalt