Hvordan skrive en oppfølgingsplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I en liten bedrift kan en enkelt uplanlagt ledig stilling forstyrre normal drift og redusere produktiviteten. En oppfølgingsplan er derfor viktig som en del av en eiers overordnede utgangsstrategi, samt for å holde virksomheten i gang, til tross for planlagte og uventede ledige stillinger. Selv om mål og tidslinje for utgangsstrategi og ledighetsordningsplaner er forskjellige, fungerer planleggingsprosessen på samme måte.

Starter

Vurder og sammenligne din nåværende tilstand med fremtidige mål og strategiske planer for å etablere et utgangspunkt. Når du arbeider gjennom analysen, identifiser og prioritere avdelinger og roller mest behov for suksessplanlegging på grunn av ventende pensjon, overføringer eller høye omsetningsrater. En SWOT-analyse som dekker dine sterke sider, svakheter, muligheter og trusler, er et nyttig sammenligningsverktøy. Deretter identifiserer du viktige jobbroller og bestemmer hvilke kvalifikasjoner eller kompetanser som er nødvendige for å lykkes i disse rollene. Selv om de fleste suksessplaner fokuserer på lederroller og lederskapskvalifikasjoner, kan du inkludere viktige arbeidsplasser og kompetanser på ethvert jobbnivå.

Etablere utvalgsprosedyrer

Opprett prosedyrer for å velge etterfølgere som overholder U.S.Likestilling Arbeidsrett. Opprett for eksempel jobbbeskrivelser der du angir klare forventninger og grunnleggende kvalifikasjoner, og spesifiser posisjonen som en del av en suksessplan. Legg inn åpninger internt først og deretter eksternt hvis nåværende ansatte ikke kvalifiserer. Inkluder samme utvalg og ansettelsesprosedyrer i en suksessplan som du har for andre stillinger og roller.

Lag opplærings- og utviklingsmoduler

Selv om spesifikke opplærings- og utviklingsalternativer vil avhenge av etterfølgerens nåværende ferdighetssett og tidligere erfaring, kan du utvikle brede retningslinjer for gjennomføring av oppfølgingsopplæring. Utfør en ferdighetsgapanalyse som et nyttig utgangspunkt, og fokuser deretter trening på hva etterfølgeren trenger for å fylle ferdigheter eller oppleve gap. Formell trening, jobbskygge, coaching og veiledning kombinert med økende ansvar er ofte effektiv. Etablere ytelsesstandarder som produktivitet eller økonomiske mål for å overvåke fremgang, men likevel tillate en etterfølger å lage og lære av feil før du tar over en rolle.

Tidslinjer og overtakelse

Sett opp en tidsplan og prosedyrer for å skifte kontroll. Stillingen og typen av suksess vil avgjøre om en utgående og innkommende ansatt vil jobbe sammen for en tid, eller hvis etterfølgeren umiddelbart vil påta seg rollen. Når begge parter samarbeider, selv for kort tid, er klare overgangs- og beslutningsprosesser viktige for å sikre at begge parter og alle som jobber med en av partene vet hvem som har ansvaret for hva og når.

Anbefalt