Hvordan teknologi har endret bedriftsmiljøet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedrifter er stadig under press for å holde tritt med stadig skiftende teknologiske fremskritt. Mens smarte telefoner tillater forretningskommunikasjon fra nesten hvor som helst, sørger sosiale medier for markedsførere for direkte å nå målgruppen på et helt nytt nivå. Flere store teknologiske endringer har hatt betydelig innvirkning på nåtid og fremtid for bedrifter.

nettsteder

Nettsteder fungerer ikke bare som en ressurs for kontakt og annen informasjon om en bedrift, men er faktisk et middel til å annonsere til alle som besøker eller snubler på nettstedet. Forbrukerne som søker på nettet for en bestemt tjeneste eller et produkt, kan rettes til en virksomhets nettsted som de kanskje ikke har besøkt ellers. Den økende populariteten til bedriftsnettsteder har drevet ned kostnadene for å få en: En grunnleggende forretningswebside kan settes opp for mindre enn 10 dollar i måneden i hosting avgifter fra midten av 2010. På den annen side, store bedriftens nettsteder som bruker mye animasjon og har hundrevis av sider kan koste titusener.

e-post

E-post har endret måten virksomheten kommunikasjon er gjort ved å tilby en annen måte å nå kolleger, kunder og leverandører. Enda viktigere er imidlertid e-postens evne til å nå kunder gjennom bruk av e-postmarkedsføring, som nå har egen industri og tjenesteleverandører. E-postmarkedsføringsfirmaer gir sine kunder metriske rapporter som inkluderer klikkfrekvenser, samt fremadrettede og åpne prosenter, og viser dermed økning i spredningen av deres salgsmeldinger til sine kunder.

Smart telefoner

Den overveldende populariteten til smarte telefoner fortsetter å integrere i kontormiljøer. Smarte telefoner som BlackBerry, iPhone og Droid gir deg tilgang til e-post, Internett, planlegging og kalendere, og kan til og med gi tilgang til presentasjoner og fakturaer ved hjelp av nedlastbare programmer. BlackBerrys kan til og med fungere som en forlengelse av en telefonlinje på kontoret.

Videokonferanse

Telekonferanseegenskaper har gjort det mulig for bedrifter å kommunisere med klienter fra alle deler av verden, men nå gir videosamtaler fra en datamaskin ansikt til ansiktskontakt som er viktig i virksomheten. Internett-baserte tale- og videosamtaler og applikasjoner som Skype, iChat og Yahoo! Stemme krever at brukerne laster ned et program. Systemkravene inkluderer et webkamera, mikrofon og Internett-tilkobling.

Sosiale medier

Sosiale medier endrer måten forretningsmarkedet selv. Med mange sosiale medier, inkludert Facebook, Twitter, MySpace og YouTube, kan bedrifter kontrollere sin markedsføringsmelding i et ikke-tradisjonelt miljø. Flere og flere bedrifter omfatter sosiale medier som en ny måte å nå forbrukerne direkte og raskt, og med nesten null kostnader.