Koordinator Vs. Prosjektleder

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Rollene til en prosjektleder og en prosjektkoordinator er nært beslektet. Ta for eksempel et informasjonssystemprosjekt med alle sine kompleksiteter av design, kvalitetsstyring og opplæring. En prosjektleder er ansvarlig for det samlede prosjektet. En prosjektkoordinator implementerer systemet ved å bygge nettverk for samarbeid for hvert segment. Prosjektkoordinatoren jobber med prosjektlederen som sin allierte. Prosjektlederen gir ledelse mens koordinatoren setter teamet og prosessen sammen for prosjektimplementering.

Beskrivelse av roller

En prosjektleder er ansvarlig for å identifisere og løse prosjektproblemer, og sørge for at prosjektet skrider frem i tid og på budsjett. Han er kommunikasjonspunktet med interessenter. Han er ansvarlig for prosjektets suksess. En prosjektleder søker hjelp fra en prosjektkoordinator for å fremskynde oppgaver etter planleggingsfasen.

Koordinatorens rolle er å koordinere aktiviteter, ressurser, utstyr og informasjon og bringe prosjektlederens oppmerksomhet på noen koordineringsproblemer som hun ikke kan løse.

planlegging

Prosjektkoordinatorer har kompetanse på planlegging. Prosjektledere som prøver å kontrollere planlegging, kan ende opp med å fokusere vekk fra ledelsens rolle på grunn av kompleksiteten i planleggingsproblemene. Ideelt utvikler prosjektkoordinatoren den første prosjektplanen, og sikrer at alle planleggingskonflikter løses med rutinemessige oppdateringer med prosjektlederens endelige godkjenning.

Kvaliteter

En prosjektkoordinator må ha ferdigheter med tilpasningsevne, allsidighet med administrative og tilretteleggende ferdigheter for å holde prosjektet fokusert på sine mål.

En prosjektleder må ha gode kommunikasjonsevner i å fungere som forbindelsen mellom prosjektteamet, underleverandøren, kunden og overordnet ledelse. Hans kommunikasjon holder prosjektet flyter. Han identifiserer potensielle problemer og oppfordrer til å forbedre prosjektets generelle ytelse for kundetilfredshet.

utfordringer

En prosjektleder er avhengig av toppledelsesstøtte for detaljerte opplysninger i prosjektplanen. Uten nok detalj kan han miste kontroll som resulterer i lagkonflikt. Mangel på ledelsesstøtte kan være spesielt utfordrende når prosjektet selv ikke oppfyller alle interessentbehov.

En prosjektkoordinator er hovedutfordringen at hun har ansvar med begrenset myndighet. Som et resultat kan hun synes å være krevende om hun tildeler oppgaver siden hun ikke har autoritet.

Anbefalt