Hva er meningen med foreløpig budsjett?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et midlertidig budsjett er et midlertidig økonomisk dokument som hjelper en bedrift eller et offentlig byrå gjennom en periode som er kortere enn en typisk budsjettperiode, som normalt er ett år. Avhengig av hvorfor en bedrift trenger et foreløpig budsjett, kan dette dokumentet være en projeksjon av inntekter og utgifter for den korte perioden eller et samlet utgiftsbeløp for en bestemt avdeling. Begrepet "foreløpig budsjett" brukes også når regjeringer har en overgang i forvaltninger.

Typer av midlertidige budsjetter

Midlertidige budsjetter kan projisere det totale økonomiske bildet av en bedrift eller et område av selskapet, eller det kan bare fokusere på utgifter. Et omfattende foreløpig budsjett, som et tre måneders budsjett, vil inkludere alle eller de fleste av selskapets forventede inntekter og utgifter. Denne budsjett typen kan bare inkludere driftskostnader og inntekt, ikke kategorier som investeringsinntekter eller årlig inntektsskatt. Det kan brukes til å kontrollere avdelings utgifter og bare inneholde utgifter. For eksempel kan en markedsavdeling bli gitt $ 50 000 til å bruke i de neste 60 dagene til selskapet kan måle markedsplassreaksjon på en ny produktlinje eller mens selskapet venter på å ansette en ny markedsføringsdirektør.

Eksempler på foreløpige budsjetter

Når en avdelingsleder eller divisjonsdirektør forlater et selskap, kan det ta flere måneder å erstatte ham. Den nye lederen vil sannsynligvis ha nye ideer, og en bedrift vil kanskje ikke ha håndjern henne med et langsiktig budsjett. Et foreløpig budsjett gjør at avdelingen eller divisjonen kan fortsette å operere under overgangen. Hvis to selskaper fusjonerer, tillater midlertidige budsjetter at de fortsetter å operere inntil det nye selskapet er dannet og har et formelt årlig budsjett. Et selskap som går gjennom en konkursprosedyre kan skape et midlertidig budsjett mens det utvikler sin omorganiserings- eller oppløsningsplan.