Hvordan lage en fotoprisliste

Anonim

Hvis du er fotograf som bare starter med fotograferingsvirksomheten din, vil du få opp en prisliste for de tjenestene du vil tilby. Du må ha en prisliste for fotografering som du kan vise til potensielle kunder. Før du utarbeider fotografiprislisten din, gjør en liten undersøkelse slik at du ikke overpriser eller underpriser dine tjenester. Det er noen enkle måter du kan jobbe med å lage en fotograferingsliste.

Bestem hva du vil belaste kunder for. Du kan lade opp for utskrifter, digitale bilder på en CD, bilder på en lysbildefremvisning DVD, en sittegebyr og til og med tiden din. Det du vil betale for, vil trolig avhenge av hvilken type kamera du skal bruke (digital eller ikke), hvis du skal skyte i et studio eller på stedet, og hva standarden i bransjen er. For eksempel, hvis du skal skyte seniorbilder, er standarden for utskrifter i en pakke, hvor som bryllupsfotografering sannsynligvis vil være digitale bilder på en CD, en lysbildefremvisning DVD og bare noen få faktiske utskrifter, om noen.

Bestem kostnadene. Hvis du vil tilby utskrifter, se hva det vil koste deg å lage utskrifter. For eksempel, hvis det koster deg 25 cent for en 8-i-10-utskrift, vil du ønsker å lade mer enn det på din prisliste. Bestem kostnadene for alle elementene du selger, for eksempel lysbildeseriefotografier på DVD.

Bestem hvor mye tiden din er verdt. Siden du vil tilbringe timer med å ta bildene, spesielt hvis du gjør bryllupsfotografering, vil du ønske å avgjøre hvor mye tiden din per time er verdt. Hvis du bestemmer at tiden din er verdt $ 10 i timen, og du gjør bryllupsfotografering som gjennomsnittlig 8 timer, så er minimumsprisen du bør sitere for et bryllup $ 80 bare basert på tid. Hvis du spesialiserer deg på skudd på stedet, tenk på området du vil ta bildene dine inn og hvor lenge pendeltiden er. Hvis du for eksempel skyter innen en times kjøretur, har du en retning fra hjemmet ditt, og du bestiller et 3-timers skudd, pris skyten på 4 til 5 timer siden du kan tilbringe 1 time kjøring én vei.

Se hva andre lader når du har en grov ide om hva tiden din er verdt og hva kostnaden din er for de produktene du vil selge. Besøk lokale fotograferingsstudioer i samfunnet for å se hva de lader. Se på fotografiske lokalsamfunn på nettet, og samhandle med andre fotografer på forumene der priser ofte diskuteres.

Lag din liste. Du kan skrive opp en enkel prisliste ved hjelp av et tekstbehandlingsprogram, som Microsoft Word eller Open Office, eller til og med bruke en enkel tekstredigerer som Notisblokk eller TextEdit. Oppgi tjenestene du vil tilby, hva som inkluderer, og prisen. Sørg for at du har ditt navn og telefonnummer eller annen måte som en kunde kan kontakte deg på din prisliste. Når du har alt på listen, skriv ut det. Begrens prislisten din til bare én side. Gi din prisliste til potensielle kunder eller bare heng den på fellesskapets oppslagstavler i området.

Anbefalt