Hvordan bygge en prospektliste

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å ha et sterkt potensialpotensial er viktig for enhver organisasjon, enten det er for profitt eller non-profit. Dine potensielle kunder er de personene i markedsføringsområdet som har potensiell interesse og evne til å kjøpe ditt produkt av service. For ikke-profitt er dine potensielle kunder potensielle givere med felles interesse i din sak eller veldedighet og tilgjengelige midler til å donere. Enten du er et styremedlem i en ideell, en salgsansvarlig for en bedrift eller en individuell frivillig eller salgsrepresentant, er prosessen med å bygge en prospektliste i det vesentlige det samme.

Utsikter i ditt kontor

Du har sannsynligvis et vell av kilder på kontoret og med fingertuppene dine. Begynn med å se gjennom medlemskap og annonsering kataloger. Din lokale virksomhetsdagbok kan publisere en liste med lister, som samler de beste firmaene i ulike bedrifter, bedrifter og foreninger. Lag en liste fra personer som har besøkt kontoret ditt. Hvis du har samlet visittkort, vil det være en lett oppgave å gjøre. Se etter navn i forretningsmessige tidsskrifter, og gjør en vane med å registrere dem som du ser dem. Skriv artikler og hvite papirer om virksomheten din - det gir deg en unnskyldning for å ringe folk til deres meninger. Du kan bygge ditt profesjonelle rykte samtidig.

Utsikter på Internett

Bruk søkemotorer til å lete etter selskaper, næringer eller andre grupper i ditt målrettede område. Søk etter online kataloger. Handelskamre og noen profesjonelle organisasjoner legger inn medlemskap på deres nettsider. Du kan også starte en blogg og legge inn artikler, innbydende kommentarer fra leserne dine. Din prospektliste vil vokse ettersom bloggen din tiltrekker flere lesere. Du kan finne flere navn og kvalifisere de du har ved å søke med LinkedIn, som anses å være en bedriftsorientert versjon av Facebook. Du kan utføre søk etter personer i bestemte selskaper, næringer eller interessegrupper. De fleste individer lister ansettelse, tidligere ansettelse, ferdigheter og interesser på sine LinkedIn sider.

Utsikter fra områdessurser

Du kan finne mange prospekter fra nabolagets ressurser. Begynn på biblioteket, som vil ha en rekke virksomheter og medlemskataloger. Hvis fellesskapsbiblioteket ikke har nok, sjekk ut et nærliggende universitetsbibliotek. Bli med en lederklubb. For en liten investering i medlemskap, vil du få andre medlemmer å slå opp utsiktene for deg, akkurat som du vil gjøre for dem. Gå til nettverksmøter. Mange handelskamre og lokale bedriftsforeninger holder "etter 5:00" møter spesielt for å dele kundeemner. Se om det er en oppfølgingsgruppe som kan inkludere potensielle kunder for deg.

Sette det sammen

Som du samler navn, må du kompilere dem i en database, eliminere duplisering. For å avgrense prospektlisten, kan du velge å gjøre noen innledende kvalifikasjoner for å utvinne de svakere kandidatene. Med en kort telefonundersøkelse kan du stille viktige spørsmål for å avgjøre om prospektet har behov, om de har å gjøre med konkurransen din og som deres viktigste beslutningstaker kan være. Du kan kanskje tilby noe i bytte for prospektets deltakelse - for eksempel et hvitt papir. Du kan få mer informasjon om dine kontakter fra LinkedIn. Hvis du er på utkikk etter givere for ikke-profitt, vil dine kvalifiserende kriterier være enkeltpersoner og bedrifter med felles sosiale verdier.