Hva er meningen med unimpaired Aggregate Endorsement på en paraplypolitikk?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En uberørt samlet påtegning på en paraplypolitikk er en ekstremt smal bestemmelse i paraplypolitikken. Generelt betyr de uberørte aggregatene at paraplyforsikringsselskapet ikke betaler for krav eller forsvarer kravet dersom situasjonen som ligger bak kravet skjedde mens du hadde en generell ansvarsforsikring, men før du kjøpte paraplypolitikken.

Paraplypolitikk

En paraplypolitikk er i utgangspunktet tilleggsforsikring utenfor alminnelig ansvarsforsikring. De fleste ansvarsforsikringspolicyene har dekninggrenser, så hvis et skadekrav overstiger ansvarsgrensen, vil erstatningsansvarlig ikke betale for erstatning som overstiger det. Men hvis den forsikrede også kjøpte en paraplypolitikk, vil denne politikken sparke inn og dekke erstatningen, opp til dekningsparametrene for paraplypolitikken, som overskrider de generelle ansvarspolitiske grensene. En påtegning er en spesiell bestemmelse i eller tillegg til paraplypolitikken.

timing

Noen ganger kjøper den forsikrede en generell ansvarspolicy som har effektive datoer som avviger fra de effektive datoene for paraplydekning. For eksempel kan generell ansvarspolicy løpe fra 31. desember til 31. desember mens paraplypolitikkens effektive datoer løper fra 30. juni til 30. juni, slik at de to retningslinjene bare har samtidig dekning i omtrent seks måneder ut av året.. Den uberørte aggregerte påtegningen på paraplypolitikken blir bare relevant når effektive datoer varierer fra hverandre. Så lenge den generelle ansvarspolitikkens effektive datoer er de samme som retningslinjene for paraplypolitikk, vil den uberørte aggregerte påtegningen ikke ha noen effekt.

Aggregate

Begrepet aggregat betyr totale fordringer og utbetalinger i løpet av forsikringspolicens effektive løpetid. Hver policy omfatter generelt både bestemte begivenhetsgrenser og aggregerte grenser. For eksempel kan retningslinjene dekke opp til $ 1.000.000 for hver forekomst, med en samlet grense på $ 2.000.000. Dette betyr at hvis du har ett krav på $ 1.500.000, etterfulgt av et annet krav på $ 1,000,000 i løpet av policyperioden, vil policyen bare dekke $ 500.000 av det andre $ 1.000.000 kravet. Det maksimale forsikringsselskapet vil utbetale til sikrede er samlet grense.

usvekket

Nedskrivning refererer til om de samlede grensene for den generelle ansvarspolitikken har blitt "svekket" på grunn av en tidligere utbetaling. For eksempel, hvis en forsikringsforsikringsgiver har allerede betalt en $ 1.500.000-fordring under en samlet ansvarlig policy på $ 2.000.000, har denne ansvarspolitikken blitt redusert til $ 1,500,000. Hvis du kjøper en paraplypolitikk etter at din generelle ansvarspolitikk allerede har blitt svekket, vil den uberørte aggregerte påtegningen komme inn. Paraplyforsikringsselskapet nekter dekning til den forsikrede først har betalt nedskrivningsbeløpet. Så i eksemplet hvor en $ 2 000 000 generell ansvarspolicy allerede har blitt redusert med $ 1500 000, ville den generelle ansvarsforsikringen betale de resterende $ 500 000, da den forsikrede måtte betale de første $ 1.500.000 i ytterligere krav før paraplypolitikken vil sparke inn og gi noen dekning.